• DOLAR 34.273
  • EURO 37.474
  • ALTIN 2900.604
  • ...
Batman köylerinde kutlu doğum etkinlikleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı Köy-Der tarafından Doğankavak (Hathatké) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köy halkının yoğun katılım gösterdiği açık hava mevlidinde sık sık tekbir ve salavatlar getirildi. 

Köy Der başkanı Murat Güneş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Köy-Der Rehber ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti. Köy-Der mevlithanları tarafından Kürtçe mevlit okundu. Ardından tekrar ilahi dinletisi yapıldı. 

Batman’dan katılan  programa Batman Peygamber Sevdalıları Kız Çocuk ilahi Grupları etkinliğe renk kattılar. 

Küfür hakikatin anlaşılmasını istemiyor
Programda konuşan Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık, Peygamberimizin Mekke’de İslam`ı tebliğ etmesi ve bu yolda katlandığı sıkıntıları anlatarak, “İnsanlar sadece Allah’a ibadet etsinler diye Mekkelileri İslam`a çağırdı. Bundan dolayı Peygamberimize ve güzide ashabına saldırılar düzenlediler, eziyet ve işkence ettiler. Ama neticede Allah’ın elçisi bu davadan vazgeçmedi.” dedi. 

Konuşmasının devamında, bugün Müslümanlara neler düştüğünün ve neler yapılması gerektiğinin bilmesi gerektiğine değinen Çaplık, “Bugün de Mekkeli müşriklerin peygamberimiz ve ashabına yaptıkları iftira, eziyet vb. sıkıntıların aynısı yapılıyor. İkisinin de mantığı aynıdır. Mantık hakikat anlaşılmasın, tevhid anlaşılmasın, nur anlaşılmasındır. Kötülükler ve zalimlerin zulmü devam etsin diyedir.” şeklinde konuştu. 

Peygamberimiz insanlara azadlığı getirdi
İlahilerin ardından Molla Burhan Kılıçarslan`ın Kürtçe konuşması ile program devam etti. 

Peygamberimizin gayesinin insanları kula kulluk ve kölelikten kurtarmak olduğunu belirten Kılıçarslan, “Peygamberimiz insanlara azadlığı getirdi. Onun gelişiyle köle, yetim ve ezilen insanlar konum ve makam sahibi oldular. Ezilen insanlar toplumda kıymetli oldular.” ifadelerini kullandı. 

Seslendirilen ilahilerin ardından Molla Burhan Kılıçarslan’ın okuduğu dua ile programı son buldu. 

Program sonunda vatandaşlar tarafından hazırlanan ikramlar katılımcılara dağıtıldı.   (Masum Günaydın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir