• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Kabahat ve plansızlıkların üstü örtünüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Karayolları 8.Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi’ye tepkiler devam ediyor. Karayolları Bölge Müdürü Özendi’ye bir tepkide Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan’dan geldi.

 

Bingöl Valiliği tarafından düzenlenen İl Koordinasyon toplantısına katılan Karayolları Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, tarım arazileri üzerinde kurulmak için asfalt şantiyesi ve taş ocağını engelleyen halkı ‘hizmeti engelleme’ ile suçladı. Bu açıklamalara karşı çıkan Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan’a ‘sen mühendis misin?’ diye soran Özendi’ye Karaarslan’ın cevabı sert oldu.

 

Karayolları 8. Bölge Müdürü Özendi’ye tepki gösteren Bingöl Ziraat Odası Başkanı Karaarslan mühendis olmadığını ama tarım alanlarının değerini bildiğini ifade ederek, “Sen mühendissin, atanmışsın, ülkenin çevresel değerlerini koruman ve sürdürülebilir çevre, tarım kalkınmayı birlikte sağlaman için bölge müdürlüğü koltuğuna oturtulmuş birisin. Senin savunman gerekenleri benim savunmam ve değerli kılmam için ben seçilmiş bir Başkanım” dedi.

 

Karaarslan, tepkisini ‘ülkenin değerlerini taş çakıl olarak görmüyorum’ ifadeleri ile sürdürerek, “Taşın çakılın toprak değerini,1000 yılda oluşan toprak değerini, toprağın bitkinin su değerini, suyun havanın nimetini bilerek ilimin zirai alanında kurulmaya çalışan ve tarımsal bütünlüğü bozan asfalt şantiyenizin kurulacağı bir sürü alan varken neden tarımsal alanların ortasını tercih ettiğinizi sorguluyorum.  Bu ilin en değerli tarımsal arazilerini kullanmanıza müsaade etmeyeceğiz, ruhsatsız, izinsiz ve sevgisiz bir sürü uygunsuz davranışınızı algılamakta zorlanıyoruz. Değerli olan hizmet üretmektir, hizmete engel olan ve halkın algısında yer bulmayan yanlışlara rağmen, halkı engel olarak görmek, kabahati ve plansızlığı örtmektir. Bingöl ilinde Yolların hali ortada, Türkiye’de yol sorunu olan bir tek il kalmamışken tek il Bingöl olarak görülüyorsa bu sizin basiretsizliğiniz ve yetersizliğinizdir.”  İfadelerini kaydetti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir