• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da Ortadoğu’nun en büyük tarımsal eğitim merkezlerinden biri olarak görülen GAP Tarımsal Eğitim Merkezi (GAP -TEM) açıldı. 12 bin metre kare kapalı alana sahip olan merkez, uluslararası tarımsal eğitimlere de ev sahipliği yapacak. GAP projesiyle birlikte sulamaya açılan ve açılacak bölgelerdeki eğitici ve çiftçilerin eğitimlerinin bu eğitim merkezinde daha etkin bir şekilde yapılması planlanıyor.

 

Açılışa Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Necip Özgökçe katıldı.

 

Açılışta Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından başlatılan  11.Çağrı programı kapsamında projesi onaylanan çiftçilere traktörleri teslim edildi.

 

Türkiye’nin son yıllarda devrim niteliğinde bir kalkınma gerçekleştirdiğini söyleyen Arzu, 2023 hedeflerinin tarım alanında dünyada 5.büyük ekonomi olmak olduğunu bunun için de yapılan güzel çalışmaların ötesinde bir çalışmayla bu hedefi yakalamaya çalışacaklarını belirtti.

 

Tarımda kırsal kalkınmaya çok önem verdiklerini ifade eden Arzu  TKDK aracılığıyla 132 çiftçiye yüzde 50 hibeyle traktör verildiğini söyledi.

 

Arzu, 2008'de Başbakan tarafından açıklanan GAP Eylem Planı kapsamında ayrılan ek ödeneklerle Tarım Araştırma Enstütisi bünyesinde  Avrupa standartlarında bir eğitim merkezi açtıklarını ifade etti.

 

GAP bölgesinin çok verimli topraklara sahip olmasına rağmen ve GAP bölgesine çok büyük yatırımların ve teşviklerin yapılmasına rağmen beklenilen sonuçların alınmadığına dikkat çeken Vali Küçük açılışı yapılan eğitim merkezinin bu açıdan çok önemli olduğunu söyledi. (Sedat Kuşulay-A.Hakim Bulut/İLKHA)