• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Savaş içindeki ülke vatandaşları Hasankeyf`te buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Fen Lisesi Mezunları Derneği tarafından çatışan ülkelerden Filistin, İsrail, Bosna Hersek, Sırbistan, Fas ve İtalya’dan toplam 40 kişi Türkiye’ye davet edildi. Bu kapsamda kültür kaynaşması ve savaşsız bir dünyada yaşanabilirliği göstermek amacıyla antikkent Hasankeyf’te bir araya gelen grup, burada barış mesajları verdiler. 

Yaptığı organizasyon ile ilgili bilgi veren Batman Fen Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Suat Çıdam, “Öğrenci ve diğer mesleklerden oluşan 40 kişilik ekibi Batman’a davet ettik. Bir hafta boyunca bu ülkelerin vatandaşlarının kaynaşması ve kültür alışverişinde bulunmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu projedeki amacımız çatışan ülkelerden insanları getirip savaşsız bir şekilde dünyada yaşanabileceğini göstermek ve her birinin ülkesine döndüğünde birer barış elçisi olmalarını sağlamaya çalışmaktır.” dedi. 

Lina Nasser adlı Filistinli, “Sadece Filistin ve İsrail arasındaki sorunlar değil, bütün dünya halklarının arasındaki sorunların bitmesini istiyorum ve umuyorum. Barış için kardeşlik için umutluyum. Bütün dünyaya barış diliyorum.” diye konuştu. 

Sırbistan’dan gelen Dijana Puşkar ve Bosna Hersekli Belmin Debelac da, ülkeleri arasında 90`lı yıllarda çıkan savaştan üzüntü duyduklarını fakat şimdi ise barış içerisinde yaşamaya çalıştıklarını belirttiler. 

Hasankeyf’in tarihi çarşısını ve mağaralarını gezdikten sonra misafirler, ilçeden ayrıldılar.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir