• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...

ŞANLIURFA -  Şanlıurfa’da 24-27 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’yla ilgili Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanlığında basın açıklaması düzenlendi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası, Şanlıurfa Ziraat Odası ve fuarın organizasyonunu yapan Start Fuarcılığın ortaklaşa düzenlediği basın toplantısına Şanlıurfa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Start Fuarcılık Genel Müdür Musa Öztürk katıldı.

Basın açıklamasını; Şanlıurfa Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk yaptı. Konuşmasında fuarların kent ekonomilerine ciddi katkılar sunduğuna değinen Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, GAP’ın tahıl ambarı olan Şanlıurfa’da böyle organizasyonlarının heyecan verici olduğunu söyledi.

İleri tarım teknolojilerinin tanıtımı açısından çiftçilere fayda sunacak olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na ciddi anlamda katılım beklediklerini de kaydeden Başkan Kaya,  dünyada tarımın ilk yapıldığı yer olan Şanlıurfa’nın bir fuar alanına ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

 Türkiye pamuğunun yüzde 42’lik bir bölümünü karşılayan Şanlıurfa’nın aynı zamanda makarnalık buğdayın gen merkezleri olan bir il olduğunu da ifade eden Başkan Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

 Ziraat Odası Başkanı Ahmet  Eyyüpoğlu ise;  Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın çiftçilere hayırlı olmasını diledi. 

 Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk, yapılan  organizasyonla ilgili teknik bilgiler verdi.

(Sedat Kuşulay/Emin Polat-İLKHA)