• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Parklarda yaşayan aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Alacak verecek meselesi yüzünden memleketleri Erzurum’dan Batman’a gelen Şahin ailesinin durumu içler acısı. Günlerdir aç ve açıkta parklarda yaşayan Şahin ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

 

İki kızı ve eşiyle birlikte Batman’a gelen epilepsi hastası olan Sabahattin Şahin, hastalığı yüzünden bir türlü iş bulamıyor. Kimsenin kendisine hastalığı yüzünden iş vermediğini belirten Şahin, günde en az iki defa nöbet geçirdiğini söyledi.

 

Vatandaşların yardımıyla karınlarını ancak doyurabildiklerini vurgulayan Şahin, yetkililerin ve hayırseverlerin uzanacak yardım elini bekliyor.

 

“Hastanelerde, parklarda yatıyoruz”

Kendilerine yardım yapılması için çeşitli yerlere başvurduğunu ifade eden Şahin, başından geçenleri İlke Haber Ajansı’na anlattı. Şahin, “Maddi sıkıntılar yüzünden Erzurum Horasan’dan geldik. Oralarda çok sıkıntıya düştüm. Çoluk çocuğumun başı belaya girecekti ve o yüzden mağdur olmamak için apar topar buraya geldik. Yaklaşık bir aydır buradayız. Maddi durumumuz olmadığı için hastanelerde, parklarda yatmak zorunda kalıyoruz. Çok zor durumdayız. İlaçlarımı kullanamıyorum ve hemen hemen her gün bana serum takılıyor. Hayırseverler Allah rızası için sadece ilaçlarım ve çoluk çocuğum için yardım yaparlarsa Allah razı olsun. Epilepsi hastasıyım. Sol tarafımdaki iki damarım tıkalı ve günde en az iki defa nöbet geçiriyorum.” dedi.

 

Yemek parası için vatandaşlardan dilenmek zorunda kaldıklarını belirten Şahin, “Cebimde beş kuruş param yok. Çoluk çocuğuma bir simit almak için vatandaşlardan dileniyorum. Bize bir yardım yapılması için çeşitli yerlere başvurdum. Şuana kadar bize kimse bir yardımda bulunmadı. Gerçekten çok zor durumdayız.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir