• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
Müftülük Ceyhan`da Kutlu Doğum düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-  Ceyhan Müftülüğü  tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren’in katılımı ile “Din ve Samimiyet” konulu konferans düzenlendi. 

Program’a Ceyhan Kaymakamı  Gürbüz Karakuş, İl Müftüsü Arif Gökce ,Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, daire amirleri, müftülük personeli, din görevlileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Devlet Bahçeli Konferans salonunda gerçekleştirilen program çerçevesinde İstiklal Marşının okunmasının ardından program Ahmet Kuzu’nun Kur’ân tilavetiyle devam etti.

Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ceyhan Müftülüğü işbirliği ile ilk ve ortaokullar arası düzenlenen “Din Samimiyettir” konulu ödüllü şiir ve kompozisyon yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Ceyhan Kaymakamı  Gürbüz Karakuş, İl Müftüsü  Arif Gökce ve Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ödül takdiminde bulundu. 

Kutlu Doğum Haftası’nın bir doğum günü programı olmadığını kaydeden gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren, “Bu seneki Kutlu Doğum günleri, Rasulullah Efendimiz’in  “samimiyet çağrısını toplum gündemine taşıma zemini olacak.” dedi.

“Aşağı yukarı bir insanın inanç dünyasından toplumsal ilişkilerine kadar bütün alanları kapsayan bir çerçeve sunuluyor önümüze ve dindar olmak, tüm bu alanlarda samimi olmayı gerektirir hükmüne varılıyor” diyen Taşgetiren, “Peygamber Efendimiz din samimiyettir diyor ve burada bırakmıyor. Hangi alanlar da samimiyettir diye soruyor. 

Allah’a karşı samimiyet ,Allah’ın kitabına karşı samimiyet, Allah’ın Peygamberine karşı samimiyet, bütün mü’minlere karşı samimiyettir. İçinde yaşadığımız toplumda mü’minlerin ilişkisi samimiyet ilişkisi olacak. Riya, aldatma, samimiyetsizlik olmayacak. İkili plan arka oyun olmayacak. Güven ilişkisi olacak.” Şeklinde konuştu. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir