• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
Altyapısı olmayan köyün suyu boşa akıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çermik ilçesine bağlı Aşağışeyhler köyünün suyu, altyapı yetersizliğinden tüm evlere ulaşamadığı için büyük kısmı boşa akıyor. 

Önceden kullandıkları içme suyunun sağlığa zararlı olmasından dolayı sağlık ekipleri tarafından tahliye edildiğini ifade eden köy sakinleri, bir buçuk yıl önce sondajla çıkarılan suyun ise altyapının yetersiz olması nedeniyle bazı evlere ulaşamadığını belirterek mağdur olduklarını söyledi. 

Büyük masraflarla çıkan sudan yeterince faydalanamadıklarını dile getiren köy sakinleri adeta varlık içinde yokluk yaşadıklarını ifade etti. 

Sondajdan önce kendi imkanlarıyla bir depo yaparak suyu kullanabildiklerini belirten köy muhtarı Mehmet Altunkılıç, "Yine kendi çabamızla su şebekesi yapmıştık. Ama içme suyu hepimize yetmiyordu. Yetkililere müracaatta bulunduk bu durum için. İl Sağlık Müdürlüğü`nden gelen ekipler gerekli incelemelerde bulduktan sonra bize, bu su içmeye elverişli değildir, dediler. Su çok kireçli olduğu için yapmış olduğumuz şebeke boruları tıkanmış. Yetkililere su sorunu için müracaatta bulunduk. Bunun üzerine yetkililer köyümüze gelip bir buçuk yıl önce sondaj vurdular ve su müthiş bir şekilde akıyor. Üç tonluk bir depo suyun önüne bıraktık. Su üsten taşıyıp boşa akıyor. Ancak ne bir trafo ne de şebeke boruları çekilmemiş. Kendi imkanlarımızla yapmış olduğumuz şebekeler randıman vermiyor. Yüksek kesimde olan evlere ise su ulaşmıyor. Bu konuda yetkililerin su sorunumuzu çözüme kavuşmalarını istiyoruz." dedi.  (Şahin Tekdemir - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir