• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Malatya -Yeşilyurt yolu bulvara dönüştürülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Yeşilyurt yolunda genişletme çalışmalarına başlandığı belirtilerek, çalışmalar kapsamında öncelikle orta refüj içerisinde bulunan, 5-12 yaş aralığında olan toplam 74 adet mavi selvi, ladin çam, sedir çam ve mazı çamının ağaç sökme makinesi ile söküldüğü ve Park Bahçeler Şube Müdürlüğü’ne getirilerek tekrar kullanılmak üzere büyük saksılara alındığı ifade edildi. 

Açıklamada, mevcut 15-20 metre genişliğindeki Malatya -Yeşilyurt yolunun Fahri Kayahan Kavşağı ile Tecde Mezarlığı arasındaki yaklaşık 3 bin 700 metre uzunluğundaki kısmının 50 metre genişliğe çıkarılarak adeta bir bulvara dönüştürüleceği kaydedildi. 

Ayrıca, Yeşilyurt yolundaki çalışmalar kapsamında; alt temel dolgu işleri ile 4 bin metreküplük taş duvar ve Horata Deresi üzerine 40 metre uzunluğunda kutu menfez yapımının da yoğun bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi. 

Yol genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte mevcut Malatya – Yeşilyurt yolundaki trafik akışının daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde sağlanması bekleniyor.  (Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir