• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Bakan Yılmaz: "Üretim kültürünü yaygınlaştırmamız lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL -  Muş havalimanına inen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, karayoluyla Muş ilinden Solhan İlçesine gelerek Solhan Belediyesi binasına geçti. Burada Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve Solhan da bulunan kurum amirleri tarafından karşılandı. Yılmaz, daha sonra Bingöl merkeze başlı Çavuşlar köyünde yapımı tamamlanan ‘’Süt Toplama Merkezi’’nin açılışına katıldı.

 

Bakan Yılmaz: “Önemli olan kırsal alanda gelir koşularını iyileştirmek”

Tesisin açılışında konuşan Bakan Yılmaz, “Bu tesisin süt üreticilere hayırlı olmasın diliyorum. Bu proje fikrini çok beğendim. İnşallah diğer köylerimize peyder pey yaygınlaştırırız. Burada önemli olan kırsal alanda gelir koşularını iyileştirmek. Çiftçilerimizin daha sağlıklı üretim yapmalarını dağlamak. Katma değerini yükseltmek, gelirini artırmak. Bir taraftan süt işleyen sanayiler içinde Bingöl de alt yapıyı geliştirmek.” dedi.

 

“Huzur ortamının yeterince tesis edilememesinden dolayı hayvancılıkta gerileme meydan geldi”

Bingöl’ün birçok güzelliğe ve nimete sahip olduğunu belirten Yılmaz, “Fakat en önemli avantajlardan bir tanesi hayvancılığa müsait olması. Az önce ifade edildi geçmişte olumsuz şartlardan dolayı özelliklede, huzur ortamının yeterince tesis edilememesinden hayvancılığımızda gerileme meydan gelmişti. Ancak son dönemlerde huzur ortamının etkisiyle, çözüm sürecinin de etkisiyle kırsal alanın yeniden canlandığını görüyoruz. Daha çok insanın kırsal alana yerleştiğini, burada daha çok faaliyetler yaptığını görüyoruz. İşte bunun güzel örneklerinden biride az sonra açılışını yapacağımız tesis.” İfadelerini kullandı.

 

Bakan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim hayvan varlığına dikkat etmemiz lazım. Daha fazla sayısını artırmamız lazım. Fakat sayıdan da önemlisi kalite. Geçmişte hayvan hastalıklarından dolayı, yetersiz bir takım koşullardan dolayı verimli olmayan hayvanlarımız, son dönemlerde daha bilinçli bir şekilde bu faaliyetlerin yürütülmesiyle daha verimli hale gelmiş durumda. Süt toplama merkezlerimizin artmasıyla birlikte, gelişmesiyle birlikte sanayi anlamında da yeni yeni tesislerin daha büyük ölçekli tesislerin rahat bir şekilde ilimize geleceğine eminim. Yeter ki bunun altyapısını geliştirelim.”dedi.

 

 

“Üretim kültürünü yaygınlaştırmamız lazım”

“Bingöl’de ve bütün Doğu Anadolu Bölgesinde üretim kültürünü yaygınlaştırmamız lazım.” diyen Bakan Yılmaz, “Ne kadar çok üretim kültürünü yaygınlaştırırsak o kadar insanımızı daha fazla mutlu ederiz diye düşünüyorum. Daha fazla insanımıza iş- aş ve istihdam sağlarız.”şeklinde konuştu.

 

Yapılan programda Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ve İl Tarım Gıda Müdürü Sedat Ildız birer konuşma yaptı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir