• DOLAR 34.262
  • EURO 37.025
  • ALTIN 3020.448
  • ...
Çin de Filistin`i Destekleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Xinhua Ajansının haberine göre, Çin, Filistin`in BM`ye tam üyelik için bağımsızlık başvurusuna destek verecek. Bu aynı zamanda Filistin`in bağımsız devlet statüsünün tanınması anlamına da gelecek.

Filistin`in Eylül ayında tam üyelik talebiyle BM`ye başvuracağı bekleniyor. 7 Eylül Çarşamba günü yapılan basın toplantısında, Çin Dışişleri sözcüsü, “Çin, Filistin`in BM`ye tam üyelik talebine destek verecek ve bu kararın Ortadoğu`da barış ve istikrarın sürmesi için yararlı olacağını, aynı zamanda Filistin halkının vazgeçilmez bir hakkı olduğunu düşünüyoruz”dedi.

Çin Dışişleri sözcüsü, ayrıca Çin`in Filistin halkının bir ulus olarak yasal haklarına yeniden kavuşmak için verdiği mücadeleyi her zaman desteklediğini, Filistin halkının kendi bağımsız devletini kurma hakkının reddedilemez yasal bir hak olduğunu da hatırlattı.

Sözcü, aynı zamanda Çin`in Bağımsız Filistin Devleti`nin kurulmasının Filistin ile İsrail`in barış içinde bir arada yaşamasının temelini ve önkoşulunu oluşturduğunu da belirten sözcü, ABD, Almanya, İtalya gibi İsrail müttefiki ülkeler böyle bir girişime karşı olmakla birlikte, Fransa ve İspanya bu seçeneği açık tutuyor, Arap ülkeleri ise Filistin kararına destek veriyor`` dedi.

BM`e üye olan 190 ülkeden yaklaşık 150`sinin Filistin`in BM`ye başvurusuna destek vereceği öngörülüyor.

ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir