• DOLAR 32.211
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2423.549
  • ...
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- ÇÜ Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Gıda Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası işbirliğinde düzenlenen sempozyuma, birçok üniversiteden akademisyenler, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

 

Daha önce iki kez Van’da ve bir kez de Konya’da gerçekleştirilen sempozyum öncesinde Mithat Özsan Amfi fuayesinde açılan stantlarda Adanalı markalar, ürünlerini ve teknolojilerini tanıttı. Farklı illerden ve üniversitelerden gelen yaklaşık 600 katılımcıya aynı zamanda Adana’nın tanıtımı da yapıldı.

 

Prof. Dr. Kibar “Geleneksel Gıdalar, Toplumların Yeme Kültürünü Yansıtıyor.”

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, gıdaların ulusal kimliklerin yaşatılmasında ve ülkelerin tanıtımında önemli bir yer tuttuğuna vurgu yaptı. Geleneksel gıdaların, toplumların hem yeme alışkanlıklarını hem de kültürel özelliklerini nesiller boyunca aktardığını ifade eden Prof. Dr. Kibar, turizm sektörünün gelişmesine paralel olarak geleneksel gıdalara olan ilginin de giderek arttığını belirtti.

 

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, konuşmaların ardından, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden Tunç Sipahi’nin “Anadolu’da Gıda Kültürünün 3500 Yıllık Geçmişi” adlı konferansı ve Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanlarından oluşan “Academic Quartet” sanatçılarının mini konseriyle devam etti. Sempozyumun açılış töreni, sempozyuma destek veren kuruluşlara, konuşmacılara ve Academic Quartet ekibine teşekkür plaketinin takdimiyle sona erdi.(Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir