• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Minikler çevre için atık pil topladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Pozantı TEMA temsilciliği ve Atatürk İlkokulu Anaokulunun minik öğrencilerinin oluşturduğu Atık Pil Toplama Kampanyası çerçevesinde öğrenciler, Pozantı Belediye başkanı Mustafa Çay'ı da ziyarete etti. Topladıkları yaklaşık 30 kilo atık pili yeniden değerlendirmek üzere Mustafa Çay'a teslim eden öğrenciler, yeşil yaprak ile ödüllendirildi.

 

Pillerin İstanbul’daki geri kazanım tesisine gönderileceğini söyleyen Başkan Çay, çevre konusundaki minik öğrencilerin duyarlılığının çok önemli olduğuna değindi.

 

Çay, “Bir atık pil yaklaşık bir metrekarelik alanda büyük hasarlar oluşturmaktadır. Ana okulunun minik öğrencilerine bu konudaki duyarlılığına aracı olan TEMA Vakfı Pozantı temsilcisi Ömer Fettullahoğlun'a, öğretmenlerine ve kampanyayı gerçekleştiren minik öğrencilere teşekkür ediyorum. Çevre duyarlılığı, önemi her geçen gün artan çok önemli bir geleceğin korunmasıdır.” dedi.

 

Anaokulu öğrencilerinin öğretmeni de yaptığı konuşmada, “Dalından elma yemek herkesin hakkıdır. Ama önce ağca iyi bakmak gerekir çevremizi koruduğumuz takdirde tabiatı da korumuş oluruz.” şeklinde konuştu.   (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir