• DOLAR 32.588
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2464.247
  • ...
`Bu memleket kardeşliğe özlem duymaktadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Diyanet Sen Genel Başkanvekili Hacibey Özkan, geldiği Mardin’de din görevlilerine sendika çalışmaları hakkında bilgi verdi. Müftülük Konferans Salonu’nda din görevlilerine seslenen Özkan, Diyanet-Sen’in yetkili olduğu dönemin din görevlilerinin altın çağı olduğunu belirtti. 

Özkan, Memur- Sen Konfederasyonu’nun Türkiye’nin Demokratikleşme çalışmalarına, çözüm sürecine, kamuda kılık kıyafet serbestliği ve üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasına kadar bütün alanlarda çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

“10 milyon imza hedeflerken 12 milyon 300 bin imza topladık”

Özkan; “Kamuda kılık kıyafetin serbest bırakılması kolay olmadı. 10 milyon imza hedeflerken 12 milyon 300 bin imza topladık. Topladığımız imzaları kamyonetlere yükleyerek Çalışma Bakanlığının önüne getirip, dedik ki bu millet kamuda başörtüsü ile çalışmanın serbest bırakılmasını istiyor. Eşlerimiz, kızlarımız kardeşlerimiz kıyafetiyle kamuda hizmet vermek istiyor ve çok şükür bu durum da aşıldı ve şu anda üniversitelerde başörtüsü ve kamuda serbest kıyafet uygulamasının başlaması Memur Sen konfederasyonunun en büyük başarısıdır.” dedi 

“Bu millet kardeşçe yaşamayı bilmiştir”

Memur-Sen`in devre dışı bırakılarak herhangi bir sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını ifade eden Diyanet Sen Genel Başkanvekili Hacibey Özkan, "Geçmişten bu güne bu millet kardeşçe yaşamayı bilmiştir. Devletlerin bencilce düşünceleri, ekonomik özgürlüğün, dinin, vicdanın, örf ve adetleri hiçe sayan yaklaşımla hareketle etmesi ne yazık ki kardeşi kardeşe kırdırmayı hedef almıştır.” dedi. 

“Türkiye, İslam ülkesidir”

Her zaman her yerde vazgeçmedikleri bir şeyin olduğunu belirten Özkan, “İnsanlarımızın gözlerindeki renk farklılıkları gibi şive ve dil farklılıkları da zengin mozaiğimizin bir ürünüdür. Önemli olan gözlerdeki, dillerdeki farklılıklar değil, dilde çıkan söylemlerdir. Türkiye, İslam ülkesidir, beldesidir. Farklılıkların ortak buluşma noktasıdır.” diye konuştu.

“Bu memleket kardeşliğe özlem duymaktadır”

Çözüm sürecinde din vurgusunun her zaman önemli olduğunu düşündüklerini ifade eden Özkan, "Bu bağlamda Cuma hutbelerinde, ev sohbetlerinde ve kahve sohbetlerinde açılımdan bahsettik ve gördük ki bu memleket kardeşliğe özlem duymakta, kan akıtılmasına karşı durmaktadır." dedi. 

“Hayal edemediği birçok kazanımlar elde ettik”

Genel Başkan Vekili Hacibey Özkan son olarak; Diyanet-Sen’in yetkili olduğu dönemin din görevlilerinin altın çağı olduğunu belirterek,  “Bizler Türkiye ve Vakıf Görevlileri sendikası olarak hizmet kolunda on yıldır yetkili sendikayız.  Gerek üyelerimizin gerek toplumun her türlü sorunu ile yakından ilgilendik çözüm önerileri üretmeye çalıştık. Zaman zaman düzenlediğimiz eğitim seminerleri, panel ve konferanslar ile din görevlilerimizin eğitim seviyesini zamana uygun şekilde yükseltmeye çalıştık. Diyanet-Sen bugün 70 bine yaklaşan üye sayısı ile Memur sendikaları içerisinde %56 sendikalaşma oranıyla Türkiye’nin en güçlü sendikalaşma oranına sahip memur sendikasıdır. Diyanet-Sen 10 yıldır yetkili sendika olmanın haklı gururunu yaşarken zirvede kalmanın gereklerini yerine getirmeyi ihmal etmeden yolunda devam ediyor. On yıldır yetkiyi taşımak ve her yıl güçlenerek zirvede kalmak hiç te kolay değildir. Bu onuru devam ettirmek sabır ve sebat ister, fedakârlık ve sadakat ister, mertlik ve direnç ister, şuur ve muhakeme ister, hüner ister, hakta sebat ister, istikamet ister, sıdk ve vefa ister.  Evet, zirveye çıkmak zordur ancak zirvede kalmak daha da zordur. Diyanet-Sen zirvededir çünkü genel merkez yönetiminden şube yönetimlerine, il temsilciliklerinden ilçe temsilciliklerine ve tüm üyelerimiz herkes üzerine düşen çalışmayı ve fedakârlığı yapmıştır. Sabır ve sebatla yapılan çalışmalar vefa ve sıdk ile güçlenmiştir. Birlik ve beraberlik şuuru ile başarı katlanmış, doğru yoldan sapmayıp, hakta sebat ile taçlanmıştır. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Büyük Diyanet-Sen ailesinin başarısıdır. Diyanet-Sen döneminde mali, özlük ve sosyal haklara ilişkin olarak din görevlilerimizin dahi hayal edemediği birçok kazanımlar elde ettik.”  şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir