• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Sarıgül`e bir kötü haber daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Tartışmalar arasında CHP`den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılan ve seçimlerden yenilgiyle çıkan Mustafa Sarıgül`ün malvarlığı üzerindeki tedbiri kaldırmak için başlattığı girişimler sonuçsuz kaldı.

Bank Expres`e olan borçlarından dolayı TMSF tarafından malvarlığına ihtiyati haciz konulan Sarıgül yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurmuştu.

Sarıgül`ün talebini İstanbul 6. İdare Mahkemesi oyçokluğuyla, bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurulu ise oybirliğiyle reddetti.

BORÇ, BORÇLA KAPATILDI
Sarıgül`ün mal varlığına tedbir konulmasına neden olan borç 1998 yılında alınan bir krediden kaynaklanıyor. Daha sonra TMSF`ye devredilen Bank Ekspres`ten 4 işlemle çekilen toplam 3.5 milyon dolar önce Sarıgül`ün yönlendirdiği kişilerin hesabına yatırıldı.

Bu paralar aynı gün veya çok kısa sürede Sarıgül`ün banka hesaplarına aktarıldı. Kredinin geri ödenmesi için ise Sarıgül ve ortaklarına 2 kredi daha kullandırıldı.

Ancak Borç kapatılmadı. Bu gelişmelerin ardından Korkmaz Yiğit`in başvurusu üzerine ocak ayında Sarıgül`ün malvarlığına ve banka hesaplarına ihtiyati haciz konuldu.
Kaynak: Akşam

Bu haberler de ilginizi çekebilir