• DOLAR 34.219
  • EURO 37.913
  • ALTIN 2926.643
  • ...
`İnsanlığın onun mesajına ihtiyacı vardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - "Yürüyen Kur`an Hz. Muhammed (S.A.V.) temasıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde Nevroz Parkı Miting alanında düzenlenen mevlit etkinliği yüzbinlerin katılımıyla başladı. 

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Yazar Mehmet Yavuz`un konuşmasıyla devam etti. 

"O yürüyen bir Kuran’dı"

Yavuz şunları söyledi: "Yurtiçinden ve yurtdışından peygamber aşkıyla buraya gelen muhterem misafirler hepiniz hoş geldiniz. Aslında biz burada peygamberin doğumuyla birlikte onun yaşamını da tebrik ediyor ve kutluyoruz. Zira o Allah (c.c) tarafından bütün insanlara gönderilmiş olan; güzelliğe dair, insanlığa dair, izzete dair, şerefe dair ne kadar güzellik varsa, Kuran’a uymak suretiyle, kılavuzunu Kuran seçmek suretiyle bütün insani özellikleri ortaya çıkarmış, insani kâmil olmuştur. Tarih öyle bir insana, öyle bir lidere asla şahadet etmemiştir. Bundan sonra da şahitlik etmeyecektir. 

O yürüyen bir Kuran’dı. İnsanlar Kuran’a yaklaştıkça mükemmelleşir. Onun yüzüne yansıyan izzetin ta kendisiydi, mutmainlikti. İşte bunu görenler bunu itiraf ediyorlardı. Abdullah b. Selam Medineli bir Yahudi`ydi. Peygamberimizin yüzünü görünce adeta vuruldu, daha konuşmadan; `O yüzde yalan yok, o Allahın peygamberidir` dedi. 

Onunla az bir konuştuktan sonra `Eşhedu en lailahe illalah ve eşhedu enne Muhammeden Abduhu ve Resuluh` diyerek Müslüman olmuştur. 

İnsanlığın Hz Muhammed’in o mesajına, O’nun yaşamına ihtiyacı vardır. Sadece Müslümanların değil, insanlığın ihtiyacı vardır. Suriye’deki insanların ona ihtiyacı vardır. Mısır’ın ihtiyacı vardır.  Zindanlardaki kardeşlerimizin ihtiyacı vardır. Myanmar’ın Hz Muhammed’e (sav) ihtiyacı vardır. Arakan’ın ihtiyacı vardır. İnsanların Hz Muhammed’e (sav) ihtiyacı vardır.

Allah’ın Peygamberi (S.A.V.) Kuran’ın kılavuzluğunda insanların hem dünyasını hem de ahretini müreffeh kılacak bir mesaj getirmiştir."  (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir