• DOLAR 34.211
  • EURO 37.831
  • ALTIN 2917.784
  • ...
Alıncık köyünde 'Kutlu Doğum' etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu ve Yar Der Akçakale Temsilciliği tarafından ilçenin Alıncık  (Karra) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köy meydanında düzenlenen etkinliğe civar köylerin yanı sıra Akçakale ve Şanlıurfa’dan da misafirler katıldı.

 

Sunuculuğunu Salih Çelik’in yaptığı program, İdan Kurt’un Kur’an Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Arapça ve Türkçe Mevlid-i Şerif okundu. Hamur Kesen Köyü Kız İlahi Gurubu, seslendirdiği ilahilerle etkinliğe renk kattı.

 

Programda konuşan Şanlıurfa Yar Der üyelerinden İsmail Karadal Hoca, peygamber efendimizin hayatından kesitler sundu. Allah’ın resulüne ümmet olmanın bedelinin ona uymakla gerçekleşebileceğini kaydeden Karadal Hoca, daha önceki kavimlerin son peygamber yürüyen Kur’an Hz Muhammed’e ümmet olma arzularının olduğunu, hatta Hz İsa  gibi peygamberlerin dahi Resulullah’a ümmet olma arzusunun olduğunu ifade etti.

 

Karadal Hoca, daha sonra Allah’ı sevmenin yolunun, peygamberi sevmekten geçtiğini, sevmenin bugün ki işaretinin de kutlu doğum etkinliğine katılımların her yerde olduğunu söyledi.

 

Karra köyünde sıcak havaya rağmen güneş altında saatlerce etkinliğe katılan köy halkının peygambere olan sevgisini gösterdiğini ifade eden Karadal Hoca, konuşmalarının bir bölümünde köy halkına Arapça seslendi. Karadal Hoca, “Eğer peygamberi takip ediyorsak, onun getirdiği kitaba onun sünnetine ve ahlakına sımsıkı sarılmamız lazım.  Yürüyen Kur’an olan efendimizin getirdiği ilahi sistemi, onun getirilerine uyarak hakim hale getirmeye çalışmalıyız.”dedi.

 

Program, Alıncık Köyü Camii Kız Kuran Kursu öğrencilerinin ve Akçakale İhvan İlahi Ekibinin seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Söylenen ilahilere köylülerin ve gelen misafirlerin halay çekti.

 

Program, İdan Kurt Hocanın okuduğu kapanış duasıyla son buldu. (İbrahim Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir