• DOLAR 34.207
  • EURO 37.846
  • ALTIN 2924.003
  • ...
Köylerde Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu merkez Sarıçiçek(Tarbasan)köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. 

Program, Kur`anı Kerim tilavetiyle başladı. Bingöl Selam İlahi Grubu tarafından okunan Mevlid-i Şerifle devam eden etkinlik, Özlem Ajans sanatçıları tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi. 

Kutlu doğum etkinliğinde İlahiyatçı Sadullah Arpa ile Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu Koordinatörü Ahmed Serhat Bayram birer konuşma yaptı. 

Bayram,  Allah’ın rızasını gözetleyerek program yaptıklarını söyledi. 

"Vallahi bizim Allah’tan ve Peygamberinden başka bir amacımız yoktur’’
Alana dünyevi herhangi bir amaç için gelmediklerini söyleyen Bayram, ‘’Sadece Resulü Zişan olan Efendimizi anmak ve anlatmak için geldiklerini belirterek; ‘’ Ey Rabbimiz şu güneşi bir mızrak boyu üstümüze indirdiğin o günde yağlarımızı kaslarımızı naylonun ateşte eridiği günde işte bu günümüzü o günümüze şahit kıl Yarabbi. Ya Rabbi Arafat meydanında bizleri Hz. Muhammed in sancağı altında topla. Vallahi bizim senden ve Peygamberinden başka bir amacımız yoktur.’’dedi. 

’’Kuran-ı Kerim müminlere şifadır’’
Biz Peygamber Sevdalıları olarak 2014 yılını Kuranı yaşama ve yaşatma yılı olarak belirlediklerini ifade eden Bayram, ‘’Kuranı Kerim müminlere şifadır. Nasıl ki hasta olduğumuzda doktorlar bize şifa niyetine ilaç yazar. Bizlerde o ilaçları kullanırız ve sağ soldaki bütün ağrılarımız gider. Kuran da müminlerin hastalıklarının devası ve şifasıdır.’’ifadelerini kullandı. 

"Allaha kulluk edin ki kurtuluşa eresiniz’’
‘’Kuran Allaha nasıl kulluk yapılır onu öğreten hayat kitabımızdır’’ diyen Bayram, şunları söyledi: ‘’ Allahu Teâlâ Bakara süresinde; “Ey insanlar sizi ve sizden öncekileri yaratan Allaha kulluk edin ki kurtuluşa eresiniz. Demek ki Allaha kulluktan başka hiçbir kurtuluş yoktur. Ne emperyalizm ne sosyalizm ne laiklik ve demokrasi insanlar için kurtuluş değildir. Kuran dan başka hiçbir kurtuluşun olmadığının delili de bugün yaşadığımız dünyanın halidir. Şayet bugün bütün insanlık Kuran’a ve Hz Resulullah’ın sünnetine sarılmış olsaydık, Suriye de bebekler katledilir miydi?" 

Bayram, ‘’Biz köylere gittiğimizde şunu söylüyoruz. Küfür ve şirk gümbür gümbür geliyor. Günahlar esrar içki belde belde geziyor. Gençlerimizi ve kızlarımızın hayâsını bozuyor. Şeytanlar iki ayaklı şeytanları da yanlarına almış köy köy geziyor. Haberiniz olsun. ‘diye devam etti. 

"Dünya ve Ahiret kurtuluşumuz için İslam’a Kuran’a sarılalım’’
Dünya ve Ahiret kurtuluşu için İslam’a Kuran’a ve Hz. Resullulah’a sarılmamız gerektiğini belirten Bayram, ‘’Yoksa dünyamız da Ahiretimiz de gidecek. Dünya hayatı üç gündür. Dünü gitti Bugünü birazdan gidecek. Yarına da hiçbir garantimiz yok. O yüzden Allahın dergâhına onun Resulüne koşmak sarılmak gerekiyor. Dünya ve ahiret hayatımızı kurtaralım. Eğer yarın Efendimiz biz şefaat etmezse bizi azaptan koruyacak hiçbir güç kalmayacaktır.’’şeklinde konuştu. 

"Erkeklerimizi erkeklikten çıkarıp kulaklarına küpe taktılar’’
Son olarak Bayram, katılımcılara seslenerek sözlerini şöyle Tamamladı: ‘’Eğer sizler bize gönlünüzü açarsanız Bizler istediğiniz her an ve istediğiniz her mekânda sizlere Efendimizi anlatacağız. Çünkü bizim işimiz Resullulah as anlatmak. Özellikle gençlerimiz Resullulah ın terbiyesiyle Hz. Fatıma ve Hz. Meryem gibi büyümesini sağlamaktır. Bakın kızlarımızın başından başörtüsünü aldılar. Erkeklerimizi erkelikten çıkarıp kulaklarına küpe taktılar.  Madem bu tehlike büyüyor ve bu şeytanlar köy köy şehir şehir geziyor. Bizlerde gezeceğiz. Allah bizim nefesimize kuvvet verdiği müdeetçe bizler onu anlatmaya hazırız.’’ 

Daha sonra Kutlu doğum etkinliğinde İlahiyatçı Sadullah Arpa günün önem ve anlamını belirten zazaca bir konuşma yaparak, Hz Muhammed(s.a.v) hayatından kesitler anlattı. 

Program yapılan duayla sona erdi. (Ali Fidancı-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir