• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Türkiye Müftüsüne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Adana İl müftüsü Arif Gökçe, Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Müftü Yardımcısı İsmail Ünal ve Kızıltepe İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık Türkiye’nin yaşayan en büyük Şafii âlimi olan Halil Gönenç’i Kızıltepe’deki evinde ziyaret ettiler. 

Diyanetin Halil Hocayı  “Türkiye Müftüsü” ilan ettiğini hatırlatan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, “Bu unvanda ilk ve tek kişi  olan Ülkemizin yetiştirdiği büyük alimlerden olan hocamızı evinde ziyaret edip elini öpüp hatırını sormak ve bu büyük alimin ilminden faydalanmak ve bir hayır duasını almak için ziyaret ettik.” dedi.

Halil Gönenç Hoca da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek misafirlerine çeşitli ikramlarda bulundu.

Halil Gönenç kimdir?

Mardin Savur`da doğdu. Özel Medrese Öğrenimi ile yetişti. 12 Yaşlarında Suriye`ye giderek 8-9 Yıl kadar M. Latif Anudi`den Türkiye`de her ikisinin de İsmi Abdulvehhab olan Hocalarından ve Nurşin`de Şeyh Maşuk Efendi`den Ders aldı...

Öğrenimi sırasında Sarf, Nahiv, Mantık, Münazara, Belağat, Kelam, Fıkıh Usulü ve Fıkıh, Tefsir Usulü ve Tefsir, Hadis Usulu ve Hadis okudu. 

Halfeti, Kızıltepe (1959-66), Urfa (66-76) Müftülükleri görevinde bulundu. Haseki Eğitim Merkezi`nde Fıkıh ve Tefsir Hocalığı yaptı. İstanbul, Haseki Eğitim merkezinin en mükemmel yıllarını yaşadığı dönemin hocalarındandır. Yaşadığı dönemde kendisi için Anma Gecesi düzenlenen Nadide İnsanlardandır. `` Halil Gönenci anma gecesi`` Bu Gecede Kendisine Diyanet İşleri Başkanı tarafından ``Türkiye Müftüsü`` Unvanı verilmiştir.

Şafi Fıkhı üzerine eserleri okunmakla beraber kendisini üne kavuşturan fetvalar adlı eseridir. Hem Hanefi hem Şafii mezheplerine göre verdiği fetvalar ilim adamları arasında takdir edilmektedir.  (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir