• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Sütlüce köyü çöplükten geçilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Muş merkeze bağlı Sütlüce Köyü sakinleri çöplerinin alınmamasına tepki gösterdi. Çöplerinin aylarca kaldırılmadığını iddia eden köylü, merkeze sıfır kilometre bir köy olmalarına rağmen, ne il özel idaresi, ne de belediyenin kendilerine sahip çıkmadığını iddia ettiler.

 

Çöplerin okula giden çocuklarının yol güzergâhında olması nedeniyle ayrıca çocuklarının sağlıklarının tehdit altında olduğunu kaydeden köy sakinleri, yetkililerin insan hayatına önem vermediklerini belirterek ilgililerin kendileriyle ilgilenmelerini istedi.

 

Köylerinin siyasi polemiklere araç olduğunu ve köyün bu nedenle bu hale geldiğini ifade eden köy sakinlerinden Rüstem Güneş, “ Köyümüz merkez köy olmasına rağmen çöplükten geçilmiyor. Sularımız kesik. Muhtar devletin bütün imkânlarını kullanarak muhtarlığı kazanmış ve köyümüze de hiçbir şey yapılmamış. Köyümüzde pislikten geçilmediği gibi, kadınlar elleriyle su taşıyorlar. Yazık günah bu köy merkezi bir köy olmasına rağmen bu tür siyasi polemiklerden dolayı bu kadar insanın susuz kalması ve çöplükten, kirlilikten pislikten geçilmemesi bütün köylüye  reva  değildir’’ dedi.

 

Köy muhtarının oğlu Mesut Güneş ise köylerinin merkeze sıfır kilometre olmasına rağmen kendilerine herhangi hiç bir hizmetin yapılmadığını iddia etti. Çöplerin toplanması için İl Özel İdareye gittiklerini fakat Özel İdarenin çöplerini toplayacak bir araçlarının olmadığını söylediklerini belirten Güneş, “Çöpleri kaldırmaları için İl Özel İdareye gidiyoruz, Özel İdare bizim çöp aracımız yok diyor. Belediye’ye gidiyoruz,  Belediye ‘bizim mücavir alanımızın dışındasınız size bir şey yapamayız’ diyor. Bizim köy olarak herhangi bir çöp arabamız yok, kepçemiz yok, imkânımız yok. Bu aşamada biz de iki arada bir derede kaldık. Bu aşamada köye bir hizmet de yapamıyoruz. Özel idareye gidiyoruz İl Özel İdare ‘zaten belediyeye bağlanacaksınız’  Belediyeye gidiyoruz belediye ‘bize bağlı değilsiniz’ diyerek bizi geri çeviriyor. Biz de kime derdimizi anlatacağımızı bilmiyoruz’’ dedi.

 

Bütün sorunların muhtar kaynaklı olmadığını, işlerin devlet nezdinde bittiğini dile getiren Güneş,  “Bütün işler muhtara bağlanıyor. Peki devlet olarak bu köye hizmet yapılmıyorsa, biz muhtar olarak ne yapabiliriz. Sıkıntımız çok büyük.  Bu sıkıntımızın giderilmesi için, bu köyün acilen belediyeye bağlanması lazım’’ ifadelerini kuklandı.   (M. Şirin Çağlayan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir