• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
`Su olsun bitkiler hayat bulsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman “Bu Benim Eserim” proje çalışmasına damgasını vurdu. “Su Olsun Bitkiler Hayat Bulsun” biyoloji projesi Bölge Bilim Kurulunca birinciliğe layık görüldü. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın İlköğretim Okullarında ortaklaşa yürüttüğü İlköğretim Okullarına yönelik Matematik ve Fen bilimleri proje çalışması “Bu Benim Eserim” kapsamında 07-10 Nisan tarihleri arasında Van’da gerçekleştirilen bölge sergisine Batman’dan biyoloji alanında iki proje katıldı ve her iki proje de ödül aldı. 

Bölge Sergisine katılan Merkez Hürriyet Ortaokuluna ait olan “Su Olsun Bitkiler Hayat Bulsun” adlı biyoloji projesi Bölge Bilim Kurulunun değerlendirmesi sonucu birinci oldu ve Ankara’da yapılacak olan final sergisine katılmaya hak kazandı.

Özel Batman İrfan Ortaokuluna ait olan “Tuttur Ökseotu” adlı proje ise yine biyoloji alanında ikincilik ödülüne layık görüldü. 

‘İller arasında yer alması mutluluk vericidir’

Van’da gerçekleşen TÜBİTAK Bölge Sergisinde Biyoloji alanında bir birincilik ve bir ikincilik alan öğretmen ve öğrencilerini kutlayan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik “Sevgili öğrencilerimizin hazırladığı projelerin dereceye girmesi bizi mutlu etmiştir. Hürriyet Ortaokulu öğrencilerimizin hazırladığı ‘Su Olsun Bitkiler Hayat Bulsun’ projesi TÜBİTAK Türkiye finalinde de başarı elde edeceğine inanıyorum. Batman’ın artık bilimsel yarışmalarda adından söz ettirin iller arasında yer alması mutluluk vericidir. Öğrencilerimizi ve onların başarılarında söz sahibi olan öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum” şeklinde konuştu.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir