• DOLAR 34.271
  • EURO 37.471
  • ALTIN 2901.61
  • ...
`O`nun tek gayesi İslam`ı hâkim kılmaktı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (Umut Der) bayanlara yönelik ‘Kutlu Doğum’ programı düzenledi. 

Umut-Der’ de düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Nisanur Dergisi yazarlarından Nigar Taş, peygamber efendimizin doğumu ve kişiliği hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. Resulullah (s.a.v.)’in, hiçbir zaman insanların kendisine hizmet etmesine müsaade etmediğini belirten Taş,  “O’nun tek gayesi İslam’ı yeryüzüne hâkim kılmaktı.” Şeklinde konuştu. 

“Peygamber Efendimiz üstün bir ahlaka sahipti”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Nisanur Dergisi yazarlarından Nigar Taş, Peygamber efendimiz üstün bir ahlaka sahip olduğunu vurguladı. 

 “O’nu gören ahlakına hayran kalırdı.” İfadelerini kullanan Taş,  “Ağzından hiçbir zaman incitici kötü söz çıkmazdı. Dünya işleri için hiçbir zaman kimseye kızmazdı. Ondan bir şey istendiği zaman muhakkak verirdi. İnsanların kusurlarını af eder, kusurlarını görmezden gelirdi. Hatta bildiğimiz gibi amcasının katili vahşiyi bile af etmişti. Hiçbir zaman yemek seçmezdi. Fakat bugün dünya Müslümanları, özelikle Suriye’de Müslümanlar açlıktan kıvranırken bizler yemek beğenmiyoruz ya da yiyecekleri israf edip çöpe atıyoruz. Efendimiz(SAS) gösterişten hoşlanmazdı. Hiçbir zaman kahkahayla gülmemiştir. Kahkahayla gülenlere; “siz benim bildiğimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız” diyordu. Ashabına dünyada garip bir yolcu gibi olmalarını söylerdi.” dedi.

“Kendisini ilgilendirmeyen konuları konuşmazdı”

Peygamber efendimizin devamlı hikmetle konuştuğuna dikkat çeken Taş, “Kendisini ilgilendirmeyen konuları konuşmazdı. Evden çıkmadan önce muhakkak şu duayı yapardı; ‘Allah’ım sapmaktan ve saptırılmaktan, kanmaktan ve kandırılmaktan, haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan, saygısızlık etmekten ve saygısızlığa uğramaktan sana sığınırım.’ Oysa bizim bugün bu duaya ne kadar da ihtiyacımız vardır.” İfadelerini kullandı. 

Peygamberin aynı zamanda bir devlet reisi olmasına rağmen insanların kendisine hizmet etmesine müsaade etmediğini vurgulayan yazar Taş, “  Resulülllah (s.a.v.) Devlet reisi idi, ama hiçbir zaman insanların kendisine hizmet etmelerine müsaade etmemiş bilakis kendisi hizmet ederdi. Ashabıyla beraber Küba Mescidinin inşaatında çalışmış, taş taşımıştır. Günümüz liderlerine veya memurlarına baktığımızda, insanları kendilerine hizmet etmeye zorluyorlar adeta. O’nun tek gayesi İslam’ı yeryüzüne hâkim kılmaktı.” dedi. 

Taş, konuşmasında ‘… Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının…’(Haşr:7) ayetini hatırlatarak; ‘Çünkü O’nun ahlakı Kur’an’dı. Hz. Aişe’ye O’nun ahlakı sorulduğunda; ‘siz hiç Kur’an okumadınız mı? O’nun ahlakı Kur’an idi’ diye cevap verirdi. Bizler de Resulullah’ın sünneti seniyesine uyalım. Çocuklarımıza O’nun ahlakını anlatıp yaşatalım.” İfadelerine yer verdi.

 “Kim peygambere itaat ederse Allah’a itaat etmiştir.”(Nisa:80) ayetini de hatırlatan yazar Taş,  “O halde itaatin yolu peygamberden geçer. İtaatin ölçüsü ameldir.” dedi.

Program, Esra Kiraz’ın Allah’ın rahim isminin manasını okumasıyla ve akabinde yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir