• DOLAR 34.211
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2890.154
  • ...
Görmez: `Samimiyet bilginin üzerine bina edilmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Şanlıurfa’da düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine katılmak amacıyla Şanlıurfa’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Harran Üniversitesi kampusunda düzenlen ‘Hz. Peygamber Din ve Samimiyet’ adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’le birlikte Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüs alanı yerleşkesinde yapımı tamamlanan 2 bin 500 kişilik caminin açılış törenine katılan Görmez, daha sonra konferansa katıldı. Konferansta konuşan Görmez, bilgi ve samimiyetin önemine vurgu yaptı.

Samimiyetin ve her şeyin temeline bilginin olduğunu ifade eden Görmez, “Doğru bilgi olmadan samimiyet bizi bir yere götürmez. Samimiyet de doğru bilgi üzerine bina edilmesi gerekiyor.” dedi.

Yeryüzünde insanın sahip olabileceği en kötü şeyin cehalet olduğunu vurgulayan Görmez, “Bilerek cehalete sahip olmak veya cehaleti bilgisini tahsil etmek kadar kötü bir şey yoktur. Cehalet vardır ve öğrenilmiş cehalet vardır. Bugün dünyada bilginin ahlaki boyutları üzerinde durmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim’de her türlü bilginin eşit değerlere sahip olduğunu ifade eden Görmez, “Kur’an-ı Kerim’de sadece dini bilgi İslami bilgi veya gayri dini bilgi diye bir tasnife rastlamanız mümkün değildir. Kuran’da kâinat ayetleri ile kitabi ayetler bir birinden ayrılmaz. Varlık ayetleri en az kitabın ayetleri kadar kıymetlidir.” diye konuştu.

Program sonrasında Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu tarafından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e çiçek ve bakır saat takdim edildi.

(Sedat Kuşulay - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir