• DOLAR 34.215
  • EURO 37.562
  • ALTIN 2888.43
  • ...
Ağrı'da Sürü Yönetimi Elemanı Kursları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” Projesi kapsamında küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen sürü yönetimi elemanı eğitimlerine başlandı.

 

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından 24 Mart-11 Nisan tarihleri arasında İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kurs, 20 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

15 gün süren ve kursiyerlere teorik uygulamalı olarak yapılan kursta toplam 120 saat eğitim verildi. Veteriner Hekim Ahmet Karahan tarafından verilen eğitimde, merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı, zapturapt,  konuları anlatıldı.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre uygulanacak eğitimlerde amacın, kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırmak ve kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığını daha cazibeli bir meslek haline getirmektir olduğu açıklandı.

 

“Sürü Yönetimi Elemanı Benim” projesi kapsamındaki sürü yönetimi elemanı eğitimi, Doğubayazıt ve Patnos ilçelerinde de gerçekleştirilecektir. Doğubayazıt İlçesinde 7 Nisan tarihinde 24 kişilik kontenjanla açılan kurs hala devam ederken, Patnos İlçesinde ise 25 kişilik kontenjana sahip kursun açılması için çalışmalar devam etmektedir.

 

İl ve İlçe Müdürlüklerinde gerçekleşecek olan Sürü Yönetimi Elemanı kursu sonunda düzenlenecek olan sınavda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı sertifika verilecektir. (Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir