• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Batman`da çevreye duyarlılık yürüyüşü yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 38. Turizm Haftası kapsamında İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Batman Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından çevreye duyarlılık yürüyüşü yapıldı. 

Turizm Haftası nedeniyle saat 13.00’da Batman Park’ın önünden okul öğrencilerinin de katılımıyla Atatürk Parkı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. 

Yaptıkları yürüyüş hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İhsan Aslanlı, “Çevre hakkı diye bir hak vardır. Çevre hakkı sadece şuanda dünyada olupta yaşayanların hakkı değildir. Dünyamız var oldukça dünyaya gelecek nesillerin de bu konuda hakkı vardır. Biraz da buna dikkat çekmek istiyoruz. Çevremize sahip çıkmak istiyoruz.” dedi. 

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş da kısa bir konuşma yaparak, “Birçok çevresel problemimizin olduğunu biliyoruz. Çevre sorunları sadece Batman ile sınırlı değil. Dünyanın en önemli ve en temel sorunu bugün çevre sorunudur. Bizim burada yapmak istediğimiz bir çevre duyarlılığını yapmaktır. Kentin güzellikleri kirli olduğu sürece o güzelliklerde ortaya çıkmaz. Temizliğin yaşamın her alanında önemli olduğuna inanıyoruz. Umarım bu yürüyüşümüz bir duyarlılık yaratır.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir