• DOLAR 34.28
  • EURO 37.491
  • ALTIN 2901.323
  • ...
Konya ve İngiltere firmaları mutabakat bildirisi imzaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya ve İngiltere firmaları arasında işbirliği artacak. Konya Ticaret Odası ve İngiliz Ticaret Odası üyeleri arasında ilişkileri geliştirme konusunda mutabakat bildirisi imzalandı. Konya, Adana, Ankara, Antalya, Eskişehir, İzmir, Kayseri ve Mersin Ticaret Odaları ile İngiliz Ticaret Odası arasında mutabakat bildirisi imzalanması dolayısıyla İngiltere`nin Ankara Büyükelçiliği`nde tören düzenlendi. 

Mutabakat bildirisinin kapsamına göre, ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla her iki ülke ticaret odalarının üyelerine yönelik seminer, konferans ve eğitim programları düzenlenecek, fuar ve sergilere katılım desteklenecek. Ticaret odaları heyetlerinin ziyaretleri kolaylaştırılacak, üyeler arasında teknik ve mesleki deneyim alışverişi teşvik edilecek. 

Törende, Mevlana’nın hoşgörü diyarı, 30 yıl öncesinin tarım şehri Konya`nın, son 10 yılda her alanda büyük bir ilerleme kaydettiğini söyleyen Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, "10 yıl önce bir üniversitesi varken bugün bu sayı 5`e çıkmıştır. Şehrimiz, ihracatını son 12 yılda 13,5 misli artırmayı başarmış, yüzde 4,7 işsizlik ile Türkiye’nin en az işsizlik rakamına sahip şehri olmuştur. Konya; Fuar Merkezi, Bilim Merkezi, Teknokenti, Üniversiteleri, sanayi tesisleri, İnovasyon Merkezi, tarımsal imkânları ile 2023 Türkiye’sinin en önemli merkez şehirlerinden biri olmayı başaracak potansiyel ve iradeye sahiptir.” ifadelerini kullandı. 

İngiltere`nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise yaptığı konuşmada, mutabakat bildirisi imzalanan ticaret odalarının, Anadolu`nun en dinamik şehirlerini temsil ettiğini, bu anlaşma sayesinde İngiliz iş dünyasına, Türkiye`nin büyüme öyküsünün İstanbul`dan çok daha fazlasını içerdiği mesajı verileceğini belirtti. 

İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Chris Gaunt da, mutabakat bildirisi ile Türkiye ve İngiltere`deki şirketlerin, ikili yatırım ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla mutabakat bildirisi imzaladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 8 ilin ticaret odaları ile İngiliz Ticaret Odası arasında mutabakat bildirisi imzalandı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk günün anısına İngiltere Büyükelçisi Richard Moore ve İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt’a Mesnevi hediye etti.    (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir