• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
`Polis provoke amaçlı arkadaşlarımızı gözaltına aldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübüne üye öğrencilerinin yarın üniversitede yapacağı Kutlu Doğum etkinliği için afiş ve el ilanı dağıtımı esnasında PKK’BDP’li öğrencilerin tehditlerine maruz kaldılar. Kulüp üyeleri Peygamber Efendimiz (s.a.v) için yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliği için afiş ve bildirileri dağıtmaya engel olma provokasyon girişiminde iki Bilge Gençlik Kulübü üyesi polis tarafından gözaltına alındı.

PKK/BDP’li grubun provokasyon yapmak için bir el ilanı metni hazırlayıp insanları üniversitede toplamaya çalıştıklarını ifade eden Bilge Gençlik Kulübü Başkanı Bilal Fidancı, “Yarın peygamberimiz için etkinlik yapacağız.  Yarınki etkinlik için buraya el ilanlarımızı dağıtmaya geldik. El ilanlarımızı üniversitenin kantinlerine ve yemekhanelerine dağıttık. Son olarak da Mimarlık Fakültesine gelip oraya da el ilanlarımızı dağıttık ve malum gurup yine provokatörlük yapıp bizlere saldırma girişiminde bulundular. Ama bizler bu provokatörlüğe gelmedik. Başka gurubun üniversitede provokasyon kokan bir metin ile insanları toplamaya çalışmışlar. Bize iftira atıp çete demişler, bunlar bu okulun öğrencileri değil demişler ve bizi çeşitli örgütler ile ifade etmişler. Bizler hepimiz bu okulun öğrencisiyiz ve Bilge Gençlik Kulübü, yüzlerce üyesi olan bir kulüptür ve hepimizde bu okulun öğrencisiyiz. Bizler rektörlüğün izni ile bu okulda istediğimiz etkinliği yaparız ve bunu da herkes böyle bilsin. Bizler Allahtan başka hiç kimseye boyun eğmeyiz.” dedi.

“Polis diğer gurubu bize saldırtmaya çalışıyor”
Herhangi bir olayın çıkmadığını ve polisin provoke amaçlı arkadaşlarını gözaltına alındığına dikkat çeken Fidancı, “Burada polisin tutumunu kınıyorum. Polis burada tamamen provoke bir tutum takınmış, bizi taciz ediyor. Hiçbir olay çıkmadığı ve hiçbir sebep olmadığı halde polis bizim iki arkadaşımızı gözaltına aldı. Polis tamamen dikkatleri üzerimize almaya çalışıyor ve diğer gurubu bize saldırtmaya çalışıyor. Bizler Elhamdülillah etkinliğimizin ilanlarını dağıttık ve yarın da saat 13.00 da Dicle üniversitesi kongre merkezinde kutlu doğum etkinliğimizi de yapacağız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir