• DOLAR 34.283
  • EURO 37.553
  • ALTIN 2895.995
  • ...
`Keşke Peygamberin hayatını rol model alarak alabilseydik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya yaptığı yazılı bir basın açıklamasıyla “Keşke Peygamberin hayatını rol model alarak alabilseydik. Hani kelimeyi tevhitte “abduhu ve resuluhu” derken Allah’ın kulu ve resulü olduğuna şahadet getiriyoruz. Bize düşen, Resulullah’ın kulluk görevini nasıl yerine getirdiğini örnek almaktır.  Biz ne kadar o yolda yürüyebiliyoruz acaba? diyerek kendimizi hesaba çekmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“Adil bir devlet şemsiyesi huzur ve güven verir”

Hz. Muhammed’in hayat içerisinde üzerinde taşıdığı vasıflara değinen Kaya, Hz. Peygamberin bir aile babası,  bir insan hakları aktivisti, bir rahmet abidesi, bir öğretmen, bir kumandan, örnek bir devlet adamı ve en önemlisi Allah’ın hem kulu, hem de resulü olduğunu söyledi.

Verdiği bu başlıkların her birine peygamberimizin hayatından birer örnek vererek konuların ehemmiyetine değinen Kaya, adil bir devletin, şemsiyesi altında yaşayan kimselere huzur ve güven verdiğini, oluşan sorunlara çözümler getirdiğini ve fakir zengin arasında bir köprü kurup bir denge unsuru olduğunu söyledi. 

Açıklamanın devamında Kaya, “Onun için Peygamberimiz devlet kurmayı hedeflemiş ve şükürler olsun ki amacına da ulaşmıştır. Bir devlet adamına manidar bir örnek olacak bir hadiseyi paylaşmak isterim. Peygamberin vefatı yaklaşmıştı. Bir gün camide, ‘kimin hakkı üzerimde varsa buyursun alsın. Ta ki kıyamet günü Yüce Rabbimin huzuruna borçlu gitmeyeyim’ diye bir beyanda bulundu. Akkaşe isminde bir sahabenin, ‘ Ya Resulullah benim sizin üzerinizde hakkım var. Bir gün at yarıştırıyorduk. Ben sizi geçtim. O esnada sırtım açıkken bana bir kırbaç vurmuştunuz.’ sözleri üzerine Peygamber kırbacını evden getirttirir ve sırtını açarak, ‘Buyur ya Akkaşe hakkını al’ der. Akkaşe sırtındaki peygamberlik işaretini öper ve derki, ‘inanın öyle bir durum yaşanmamıştı. Fakat ben bu peygamberlik mührünü görmeye hasret kalmıştım. Dolayısıyla böyle bir hileye başvurdum’ der. Keşke devlet adamlarımız da bu anlayışa sahip olsalardı. Hayatın rengi değişirdi. Haksız mıyım?” diyerek peygamberimizin devlet yöneticisi olarak sergilediği adil tavra işaret etti. 

“Doğrularda birbirimize destek verelim”

“Gelin Peygamberimizin yoluna yolcu olalım” diyerek tüm insanların kurtuluş yolunun peygamberin yoluna tabi olmakla mümkün olduğunu ifade eden Kaya, “Doğrularda birbirimize destek verelim, yanlışlarda da birbirimizi uyaralım, dünya ve ahret saadetine hep beraber ulaşalım.” Dedi. (Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir