• DOLAR 32.248
  • EURO 35.218
  • ALTIN 2457.781
  • ...
`Amaçları, mevlidi kutlamak değil engel olmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bölge alimlerinden Molla Beşir Şimşek, son zamanlarda bazı kesimlerin Peygamber Sevdalıları Platformu’nun on yıllardan beri düzenlemiş olduğu Peygamberimizin kutlu doğum mevlid etkinliğini sabote etmek amacıyla aynı gün ve saat içerisinde, alakası olmayan etkinlikler düzenlediklerine dikkat çekti.

 “Asıl amaç Peygamber, Kur’an ve  İslam sevgisinin topluma yayılmasıdır”

Yaptığı açıklamada, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun on yıldır Nisan ayında Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu meydanlarda kutladığını söyleyen Şimşek Hoca, “Bu kutlamalarla Allah Resulünün sevgisini, ahlakını, insanlara getirmiş olduğu mesajı toplumda canlı tutmaya çalışılıyor. Gerek bölgemizde gerekse diğer bölgelerde, bu sevda etrafında binlerce insan bir araya gelerek, İslam’daki kardeşlik örneğini sergiliyor. Peygamber Sevdalıları Platformu, bu etkinlikleri başlattıktan sonra Müslüman halkın büyük teveccühünü gören farklı camialar da, bu tür etkinlikleri yapmaya başladılar. Buraya kadar her şey güzel. Çünkü Peygamber Sevdalıları Platformu, ‘bu işi sadece biz yapalım’ gibi bir dertleri yok. Asıl amaç Peygamber, Kur’an, İslam sevgisinin toplumun tamamına yayılmasıdır. Dolayısıyla her kesimden bu işe sahip çıkılması sevindirici bir durum ve buna sebep oldukları için gurur vericidir. Ancak, son zamanlarda bazı çevrelerin mevlid adı altında bazı etkinlikler düzenliyor. Fakat  amaçları mevlidi kutlamak değil Peygamber Sevdalılarına gösterilen büyük teveccühün önüne geçmektir. Örneğin diyanetin ilçelerde bile Peygamber Sevdalıların resmi olarak ilan ettiği tarihte kutlu doğum programı tertiplemesi, diğer taraftan farklı İslami camiaların ilan edilen mevlit gününe balon şenliği, paraşüt şenliği veya mevlit programı koyması gibi. Belki diyeceksiniz ki ‘bunda ne yanlış var ki’ yanlış şu; amaç kendi çevrelerinin Peygamber Sevdalıları programına katılmasına engel olmak. Kanaatimce bu samimiyetsizliktir. Resulullah’ı, onun sevdasını hiçbir şeye alet etmemek gerekir.” ifadelerini kullandı..” dedi. 

 “Amaçları Peygamber Sevdalıları programına katılımı engellemek”

Açıklamasının devamında, Peygamber Sevdalıları tarafından Diyarbakır’da düzenleyeceği kutlu doğum için daha önce izin almasına rağmen BDP’nin aynı yerde ve saatte kutlu doğum etkinliği yapacağını belirtmesinin samimiyetsizlik olduğunu kaydeden Şimşek, hayatı boyunca namaz kılmayan, içki içen ve gayri İslami her çalışmayı topluma hâkim kılma mücadelesi verenlerin, hangi yüzle Peygamberimizi anlatacaklarını merak ettiklerini söyledi.

“Namazla alay edenler, hangi yüzle Peygamberimizi ağızlarına alacaklar?”

Şimşek açıklamasının devamında,  “Diğer bir husus ise önümüzdeki Pazar günü Diyarbakır’da her sene olduğu gibi yine, Nevroz alanı diye tabir edilen miting alanında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kutlu doğum etkinliği için valilikten izin alınmış ve  bu etkinliğin ilanı yapılmış olduğu halde BDP yetkililer tarafından aynı saat ve aynı yerde kutlu doğum etkinliği yapılacağı açıklanıyor. Daha sonra da bir gün öncesine çekiyorlar. Allah aşkına bunun adı samimiyetsizlik değil de nedir? Bir gün ara ile iki kutlu doğum halka eziyet değil mi?  Gerçekten merak ediyorum. Konuşmacıları Peygamberimizin hangi tarafını anlatacaklar. Hayatlarıı boyunca namaz kılmayan, namazla alay eden,  içki içen ve gayri İslami her çalışmayı topluma hâkim kılma mücadelesi verenler, hangi yüzle Peygamberimizi anlatacaklar?  İslam’ı, toplumun hayatından çıkarıp yerine komünizmi, ateizmi, laikliği yerleştirmek için mücadele edenler, hangi yüzle Peygamberimizi ağızlarına alacaklar? Keşke samimi olsalardı. Keşke amaçları toplumu kandırmak olmasaydı.” şeklinde konuştu.

“İslam’a savaş açanlar, anladılar ki halkı Muhammed’i sevdadan koparamazlar”

Asıl amacın BDP çevresinin dindar halkın Peygamber Sevdalıları programına gitmelerine engel olmak olduğunu sözlerine ekleyen Şimşek, “Sevindirici olan taraf da şudur ki; Yıllarca İslam’a ve Muhammedî davaya  savaş açanlar, bugün gelinen noktada anladılar ki, bu halkı Muhammedî sevdadan koparamazlar. Şimdi de İslam’ı kendilerine göre şekillendirerek toplumu ikna etmeye çalışıyorlar. Rabbim hepimize hakkı hak olarak gösterip hakka tabi olanlardan eylesin. Batılı da batıl olarak gösterip ondan uzak durmayı nasip eylesin.” temennileri ile konuşmasına son verdi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir