• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Yaşamaya Elverişli Bir Gezegen Daha Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVİÇRE - Cenevre Üniversitesi`nden bilim adamları Dünya`dan yaklaşık 36 ışık yılı uzaklıktaki Vela takımyıldızında, yaşam koşullarına uygun bir gezegenin olduğunu bildirdi.

İsviçreli astronom Stephane Udry ve ekibinin Şili`deki HARPS teleskopunu kullanarak elde ettikleri verilere göre, HD 85512b yıldızının etrafında dönen gezegen, kendi güneşinden uzaklığı sayesinde "yaşanabilir bölge" içerisinde kalıyor. Verilere göre, HD 85512 b adı verilen yeni gezegen, canlı organizmalar için yaşam koşullarını barındırıyor.

HARPS teleskopundan yapılan gözlemler neticesine elde edilen verilere göre, kendi yıldızının etrafındaki dönüşünü 54 günde tamamlayan HD 85512 b`nin tıpkı Dünya Gezegenindeki gibi bir atmosferi var. Gezegendeki sıcaklığın 24 derece civarında olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden İsviçreli Bilimadamları, sözkonusu gezegenin Dünya`dan daha küçük olduğunu ifade ediyor.
Yeni gezegenin yaşının 1 ila 5 milyar yıl arasında olduğunu belirten bilim adamları, gezegende su ve çokça kayalıkların olduğunu söylüyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir