• DOLAR 34.19
  • EURO 37.86
  • ALTIN 2905.056
  • ...
Şemdinli Derecik`te `Kutlu Doğum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ- Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik (Rûbarok) beldesinde düzenlenen Kutlu Doğum programına halk büyük ilgi gösterdi. Şemdinli Müftülüğü ile Derecik imamlarının katkıları ile düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Kur’an tilavetinde sonra günün anlam ve önemine dair Şemdinli Müftüsü Mehmet Altın bir konuşma gerçekleştirdi. Öntepe Kur’an Kursu öğrencilerin oluşturduğu ilahi gurubu birbirinden güzel ilahiler seslendirirken Kürtçe Mewlid’ten sonra da Koçyiğit Kız Kur’an Kursu öğrencileri sahnedeki yerlerini alarak onlarda birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler.

İlahilerden sonra yapılan konuşma ve konuşmadan sonra erkek ve kadınlar için ayrı ayrı soru sorma faslına geçildi. Soru cevap faslından sonra yine Öntepe Kur’an Kursu öğrencileri ile Koçyiğit Kız Kur’an Kursu öğrencileri sahne aldı.

Program yapılan dua ile son bulurken programa katılanlara çeşitli hediyeler takdim edildi. Derecik halkı program sonrası memnuniyetlerini dile getirerek programı düzenleyenlere teşekkür ettiler. (Fırat İnan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir