• DOLAR 34.244
  • EURO 37.964
  • ALTIN 2927.328
  • ...
Failin 2 Çocuğu Dağa Çıkarılmış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

30 Mart seçimlerinin hemen ardından vurulan Mardin - Artuklu Belediye Başkanı BDP’li Emin Irmak’ın ardından yine BDP’li Mardin - Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi’nin de geçtiğimiz Cuma günü makam odasında vurulması ‘BDP’li belediyelerde neler oluyor?’ sorusunu gündeme getirdi. BDP çevrelerinin olayların üzerinin örtülmesine dönük açıklamaları ise şüpheleri iyice artırıyor.

ÇOCUKLARI İÇİN Mİ VURDU?

Bu arada son Kızıltepe olayıyla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. İsmail Asi’yi vuran vatandaşın biri kız iki çocuğunun PKK tarafından dağa çıkarıldığı ortaya çıkarken, vatandaşın, belediye başkanını bu durumdan sorumlu olduğunu düşündüğü için vurduğu öne sürüldü.

“KIZIMI GERİ GETİRMENİ İSTİYORUM”

Avrupa’dan yayın yapan PKK karşıtı internet sitesinde yer alan iddiaya göre olayın faili baba Mehmet Faruk Çelik , Belediye Başkanı İsmail Asi’ye sitem ederek ‘Oğlumu götürdün, ama kızımı geç olmadan geri getirmeni istiyorum’ dedi ve kızının getirilmesi noktasında ısrarcı oldu. Sözlü tartışma kızışınca Belediye Başkanı sinirlenmeye başladı ve hakaretlerle birlikte Mehmet Faruk Çelik’i tehdit etti. Kızının geri getirilmeyeceğini anlayan baba Faruk Çelik de silahını çıkarıp Başkanı vurdu.

SAVCILIK NE YAPIYOR?

Belediye Başkanını vuran Mehmet Faruk Çelik`in 15 yaşındaki oğlu B.Ç bir buçuk yıl önce, 16 yaşındaki kızı Z.Ç’nin ise bir hafta önce dağa çıkmış/çıkartılmış. Mehmet Faruk Çelik’in, iki çocuğunun dağa çıkmasından/çıkartılmasından Belediye Başkanı İsmail Asi’yi sorumlu tuttuğu belirtilirken, soruşturmayı yürüten savcılığın bu nokta üzerinde durup durmadığı bilinmiyor.

PKK/BDP YİNE ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR

Olayın ardından PKK/BDP çevrelerinin tıpkı Artuklu’da olduğu gibi olayın üstünü örtmeye dönük açıklamaları iddiaları kuvvetlendiriyor.

“İNSAN HAKLARI DERNEKLERİ NEREDE?”

İddianın ortaya atıldığı internet sitesinin takipçileri habere şu yorumlarda bulundular:

Ömer F: “PKK, Kürt halkına karşı ihanette sınır tanımıyor. Uluslararası hukuka göre savaştırılması ve çalıştırılması yasak olan çocuk yaştakileri dağa çıkaran zihniyete karşı, özellikle sömürgeci uşağı PKK’nın aklama bürosu gibi çalışan İHD’ler ne halt ediyor? Bunların şimdiye kadar PKK’nın iç infazlarına, aleni sokak infazlarına dair en ufak bir kınamada bulunduğuna tanık oldunuz mu? PKK ulusal bir hareket olmadığı için mafya usulü ‘zor’ metodu ile çocukları dağa gönderiyor hile ve alavere ile... Bir kez 14-15-16-17 yaşındakiler çocuk sınıfında sayılır ve bunların irade beyanı bile geçerli değildir. Bu mafya örgütü PKK hergün bu anlamda suç işlemekte”

“BABANIN YERİNDE OLSAM FAZLASINI YAPARDIM”

Ali: “Açıkta olan olayla ilgili nette hiç bir bilgiye rastlamadım. Oysa herkes gibi ben de çok merak ediyordum. Bilumum medya sus pus olmuş, dilleri tutulmuş. Fail babanın yerinde olsaydım çok daha fazlasını yapardım”

“DİLERİM BERAAT EDER”

Barzan: “Keşke zamanında biz Kürtler dağa götürülen çocuk yaştaki yeğenlerimiz ve çocuklarımız için bunu yapsaydık. Türkiye devleti bile çocuk yaşta olanları askere almaz. Kürt işadamları denilen Kürt mafyasının ağına düşenler ise bir başka sorun. Kısas siyaseti namertlerin anladığı bir caydırıcı dildir. Dilerim bu emsal olur. Polise giden aileler hain ve ihbarcı ilan edildi. Kandildekilerin ve BDP’li belediyle başkanlarının kaçının çocuğu dağda. Dilerim çocuklarını savunan bu Kürt babası mahkemelerde ceza almaz. Sahtekar çocuk hakları savunucuları mahkemeye müdahil olarak girecek mi? Haydi çocuk hakları savunucuları bu mağdur babaya hukuki destek verin. Kederli babaya geçmiş olsun”

Habervaktim

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir