• DOLAR 34.211
  • EURO 37.814
  • ALTIN 2916.905
  • ...
Şırnak Müftüğünden Kutlu Doğum Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Şırnak  İl Müftülüğü,14.20 Nisan Tarihleri arasında  kutlanan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle özel bir otelin konferans salonunda  Diyanet İşleri Başkanlığınca öngörülen ‘’Hz.Peygamber ,Dinve Samimiyet’’ ana teması ile bir program düzenledi.

Programa gelenlere gül ve gülsuyu ikramıyla birlikte ücretsiz ‘’Hz. Peygamber ve Samimiyet’’ adlı kitap hediye edildi.

Programa Şırnak Vali yardımcıları Deniz Zeyrek ve Mustafa Akgül, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Akmaz, Rektör  Yrd.Doç.Dr İbrahim Baz, kurum müdürleri katılırken,  vatandaşlar  da yoğun ilgi gösterdi.

Program merkez Geylani cami imamı Habip Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Din ve Samimiyet konulu sinevizyon gösterisinin ardından, günün anlam ve önemi ile ilgili  konuşan Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kılıç, Hz. Peygamber’in miladi 1443. doğum yıldönümünü kutladıklarını belirterek “Diyanet İşleri Başkanlığınca Kutlu Doğum ana teması ‘Peygamberimiz Din ve Samimiyet’ olarak belirlenmiştir. Allah tarafından rehber olarak seçilmiş tüm Peygamberlerin ortak özelliklerinden birisi de samimiyettir. Bu Onların Allah’a karşı özden bağlılıklarını ifade etmektedir. Ümmetini samimiyet ve ihlas çizgisinde tutmak isteyen Peygamber Efendimiz doğruluk üzere bir hayat sürmemizi ve yalandan uzak durmamızı istemiştir.” dedi.

Tüm Peygamberlerin ortak  özellikleri samimi olmalarıdır

Müslüman denilince akla gelen ahlaki erdemlerin başında samimiyet geldiğini söyleyen Müftü Kılıç, “Müslüman’ın Müslüman’a karşı samimi, içten ve gönülden davranması da dinin önemli bir ilkesidir. Zira müminin en önemli vasfı olan güvenirlik ancak içten ve samimi davranışlarla sağlanabilir. Sosyal hayatımızda gerek aile ve akraba ilişkilerimizde gerekse komşuluk  ve arkadaşlık, iş ve ticaret hayatında insanlara karşı içten ve samimi davranmak en büyük ahlaki erdemlerdendir. Bu erdemi kazanmanın en kısa yolu da her işimizde Allah rızasını ön planda tutmak  ve onun her an bizi görüp gözettiğini aklımızdan çıkarmamaktır.” diye konuştu.

Program İl Müftülük korosunun ilahiler seslendirmeleri ile devam etti.

Konuşmacı olarak programa katılan Şırnak Ünv.Yrd.Doç.Dr. İbrahim Baz, konuşmasında, “ Allah’ın buyurduğu ‘Bütün müminler kardeştir’  Ayet-i Kerimesi  ışığında bizleri burada toplayan Peygamber sevgisidir.İslam’ı anlamak için Peygamberi iyi anlamak lazımdır. Ancak bizi bundan uzaklaştırmak için var gücüyle çalışan güçler vardır. Bizim de bu mübarek haftalardan yola çıkarak birbirimize nasihat etmemiz bunlara karşı set olmamız gerekmektedir.” dedi.

Kutlu Doğum etkinliği, şiir ve kompozisyon dalında başarılı olan öğrencilere verilen ödüllerle sona erdi.

(Ekrem Payan-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir