• DOLAR 34.246
  • EURO 37.957
  • ALTIN 2927.21
  • ...
Karatay'da 800 ağaç toprakla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Karatay Belediyesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan programla 800 ağaç toprakla buluşturuldu.

 

Fetih Mahallesi Karşehir Caddesi Kardelen Sokakta düzenlenen programa Konya Valisi Muammer Erol, Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Orman Bölge Müdürü Necati Alıç, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

           

Protokol konuşmalarında ilk olarak söz alan Orman Bölge Müdürü Necati Alıç, düzenlenen ağaç dikim programı neticesinde ülkemizin geleceğine güneşten gelen enerjiyi yakalayabilecek kapasitede çok büyük bir orman alanı gerçekleştirildiğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay'ın 26 Bin metrekare bir alanını daha bir dizi etkinlik çerçevesinde KTO Karatay Üniversitesi ile birlikte yeşertildiğini söyledi.

 

Karatay ilçesinde 2004 yılında ağaçlandırma alanının 470 Bin metrekare iken 2014 yılında bu rakam 3 Milyon metrekareyi geçtiğini dile getiren Hançerli, belediye olarak ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

 

6360 sayılı yeni Büyükşehir yasasıyla birlikte İsmil mahallesinde 76 Bin metrekarelik alan, Ovakavağı mahallesi ve yeni katılan mahallelerde asgari 10 Bin metrekarelik alanların ağaçlandırılacağını ifade eden Hançerli, katkılarından dolayı KTO Karatay Üniversitesi ve Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti.

 

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ise konuşmasında öğrencilerine teşekkür ederek bu tür faaliyetlerin üniversite bünyesinde devam edeceğini dile getirdi. Son yıllarda tüm kamu kurumları ve belediyelerin göstermiş olduğu çabalar sonucunda yeşil alan sayısında artış sağlandığını kaydeden Torlak, Ülkemizin yeşil alan ve orman kazanımı konusunda gelmiş olduğu nokta bizleri sevindiriyor" dedi.

 

Son olarak söz alan Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, ağacın önemine değinerek yaşanabilir bir dünya için ağaç ve suyun çok önemli olduğunu kaydetti. Yerlikaya, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Konuşmalarının ardından alana dikilen ilk ağaç Konya Valisi Muammer Erol ve protokol tarafından gerçekleşerek 500 adet ibreli, 300 adet yapraklı olmak üzere toplamda 800 ağaç toprakla buluştu.   (İlyas Yavuz -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir