• DOLAR 34.184
  • EURO 37.845
  • ALTIN 2905.631
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Haber Türk`e kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 20 Nisan’da Diyarbakır Newroz Parkı Alanı’nda Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğinin Haber Türk Televizyonu tarafından 19 Nisan Cumartesi tarihinde yapılacağı haberi ile ilgili Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü yazılı basın açıklaması yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, etkinlikle ilgili Haber Türk Televizyonu’nun yaptığı haberin kasıtlı olduğu belirtilerek, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliğinin önceden kamuoyuna duyurulduğu gibi 20 Nisan Pazar günü saat 13.00’te tarafından Newroz Parkı Miting Alanı’nda yapılacağı bir kez daha hatırlatıldı.

Yazılı açıklamada ayrıca haberin düzeltilmemesi durumunda hukuki yollara başvurulacağı da belirtildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi.

1- Haber Türk Televizyonu, yapmış olduğu haberde Diyarbakır’da yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğini, HÜDA PAR’ın 19 Nisan Cumartesi İstasyon Meydanı’nda, BDP’nin ise 20 Nisan’da Newroz Parkı Miting Alanı’nda yapılacağını belirterek kamuoyunu yanlış yönlendirmiştir. Bu şekilde verilen haberin kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Zira Diyarbakır’da her sene olduğu gibi bu sene de Kutlu Doğum etkinliğini “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed” adıyla düzenleyecek olan HÜDA PAR  değil, Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğüdür.

2- Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliği, Haber Türk TV’de geçtiği üzere 19 Nisan Cumartesi günü İstasyon Meydanı’nda değil aksine önceden kamuoyuna açıklandığı gibi 20 Nisan Pazar günü saat 13.00’te Newroz Parkı Miting Alanı’nda yapılacaktır.

3- Haberin düzeltilmesine yönelik olarak Haber Türk TV’ye yaptığımız gerek yere,l gerekse ulusal girişimlerimiz sonuç vermemiştir. Haberin düzeltilmesine yönelik sözlü uyarılarımızdan sonra telefonlarımıza cevap vermemeye başladılar. Bu da yapılan sözkonusu haberin kasıtlı olduğuna dair kanaatimizi güçlendirmektedir.

4- Haber Türk TV sözkonusu haberi doğru bir şekilde düzelterek vermemesi halinde konuyu yargıya taşıyacağımızın bilinmesini isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir