• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ergani Muhammedi iklimde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Ergani Kardeş-Der ilçe otogarında “Yürüyen Kur’an Hz Muhammed (sav)” konulu Kutlu Doğum Etkinliği Düzenledi. Etkinlik alanında bulunan binlerce insan alanı tekbir ve salavatlarla inletti.

Etkinlik Serdar Zengin Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Kardeş-Der adına Mustafa Öz selamlama konuşması yaptı. Allah Resulünün tanınması için Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediklerini belirten Öz, “Allah’u Teâla insanlara, onların neslinden peygamberler göndermiştir. Zulüm, ahlaksızlık ve haksızlığın hâkim olduğu günümüzde bizler kutlu doğum etkinlikleriyle Allah resulünün sünnetini bir nebze de olsa sizlere anlatmış oluyoruz.” dedi.

Selamlama konuşmasından sonra mevlithanlar tarafından Kürtçe mevlit seslendirildi. Alanda bulunan Peygamber Sevdalıları mevlide salavatlarla eşlik etti. Mevlit sırasında kimi Peygamber âşıklarının kendinden geçtiği görüldü.
Mevlit’ten sonra sahne alan Ergani Mizgin İlahi Grubu sanatçıları Resulullah üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi.

“Bu kalabalık, Resullah’ın (sav) hicretini hatırlatıyor”
Programda Kürtçe bir konuşma yapan Vedat Turgut, Mevlit etkinliği için alanda bulunan Peygamber Sevdalılarının kendisini etkilediğini ve Hz Muhammed’in (sav) hicretini akıllara getirdiğini ifade ederek, “Hz Muhammed (sav) Medine’ye hicret ettiğinde Medineliler onu kasidelerle karşılamışlardı. Bu kalabalık bana Resullah’ın (sav) hicretini hatırlattı. O, şimdi Medine’dedir. Lakin manevi olarak buradadır. Nisan ayı gelince Kürdistan, Diyarbakır, Batman, Mardin, Ergani ve pek çok yerde binlerce insan Hz Muhammed’in (sav) adını yüceltiyorlar. Bir mezhep veya bir parti adına değil; O’nun adına toplanıyorlar.” Dedi.

Alanda bulunan Kadınlara da seslene Turgut; “Hz Muhammed’e (sav) ilk iman eden Hz Hatice annemiz gibi bugünde bu meydanda en çok kadınlar O’nu anmak için buraya toplanmış. Bacılarım, çocuklarımızı O’nun ahlakıyla yetiştiriniz. Çocuklarınıza Kur’an’ı öğretiniz” dedi.

Sahabelerin Allah Resulü’ne (sav) olan bağlılıklarına da değinen Turgut, “Hubeyb şehit edilmeden önce kendisine; senin yerine burada Muhammed’in (sav) olmasını istemez misin? Diye sordular. O, vallahi değil Muhammed’in burada olmasını; Medine`de ayağına bir diken batmasına bile razı değilim. Diyerek Allah Resulü’ne (sav) olan bağlılığını göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

Vedat Turgut konuşmasını sonunda, “Hz Muhammed’i (sav) sevmek; sadece onun şahsını sevmekten ibaret değildir. Hz Muhammed’i (sav) sevmek onu hayatına tatbik etmektir.  Allah Resülünü senede bir gün değil, her gün hatırlayalım. Onun yaşantısını ve Kur’an-ı şiar edinelim. Allah Resulü’nün (sav) vefat etmeden önce bize miras bıraktığı Kur’an ve sünnete sıkı sarılalım.” dedi.

“Bizler, Allah Resülü’nü (sav) tanımaya muhtacız”
Kutlu Doğum etkinliğine katılan Peygamber sevdalılarına Türkçe bir konuşma yapan araştırmacı yazar Mehmet Arasan, Allah Resülü’nün (sav) sevgisi için toplandıklarını belirterek, “Bizler Allah Resul’ünü (sav) tanımaya muhtacız. Birini tanımadan sevemezsiniz. Bizler onu iyice tanımak zorundayız. Bizler onu tanımaya muhtacız.” dedi.

Kur’an-i Kerim’in hayatın tüm alanlarından kaldırılmak istendiğini belirten Arasan, “Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak “Yürüyen Kur’an Hz Muhammed (sav)” temalı kutlu doğum etkinlikleri düzenliyoruz. Şehir, ilçe, mahalle ve köyleri dolaşıp kutlu doğum etkinlikleri düzenliyoruz. İnşallah bu etkinlikler vesilesiyle Ümmet kendine gelir ve kâfirlerin oyunları boşa çıkacaktır. Bugün Resulullah (sav) aramızda değil. Ama O’nun sünneti aramızdadır. O’nun sünnetini ihya etmemiz lazımdır.” dedi.

Etkinlikte bulunan bayanlara da seslenen Arasan, “Çağımız ideolojilerinin aksine kadına en büyük hakları İslam vermiştir. Çağlar boyu haklarından mahrum kalan kadınlara Hristiyanlar “akıllı hayvan” gözüyle baktılar. İslam ise cenneti kadınların ayakları altına serdi.” dedi.

Mehmet Arasan’ın konuşmasından sonra sahne alan Ergani Mizgin İlahi Grubu seslendirdikleri ilahilerle katılımcılara güzel anlar yaşattı.

Etkinlik Tesettür Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu’nun yaptığı kapanış duasıyla son buldu. 

(Veysi Demirci - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir