• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
Mescid-i Aksa`da Filistinlilere müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör rejimi israilin Mescid-i Aksa`nın avlusunda Filistinlilere plastik mermi ve gözyaşartıcı gazla müdahale ettiği bildirildi.

Görgü tanıkları ve Mescid-i Aksa muhafızlarından alınan bilgiye göre, aşırı dinci yahudi grupların Mescid-i Aksa`ya yönelik ihlallerinden endişe eden onlarca Filistinli sabah erken saatlerden itibaren Aksa`da toplandı.

Siyonist işgal güçleri ve yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik taciz ve saldırı girişimleri sonucu gerginlik yaşandı. Mescid-i Aksa`nın avlusuna giren israil polisinin İslami ilimler eğitimi alan talebelerin de aralarında bulunduğu Filistinlilere müdahale ederek, mescitten çıkmalarını istedi. Polisin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandığı saldırıda 4 kişinin gazdan etkilendiği belirtildi.

Mescid-i Aksa Müdürü Nacih Bekirat, olayın çok sayıda yahudi yerleşimcinin Aksa`ya provokatif bir şekilde girme girişiminin ardından yaşandığını belirterek, yahudi yerleşimcilerin Mescid`e planladığı "baskın öncesinde, Filistinlileri genel alarm ilan etmeye ve Aksa`da toplanmaya" çağırdı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir