• DOLAR 32.446
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2441.168
  • ...
`Sudan Hoca binlerce gencin hidayetine vesile oldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hizbullah Cemaatinin önde gelen isimleri arasında yer alan ve ömrünü İslami hizmetlere adayan alim ve mütefekkir Mehmet Sudan Hoca’nın  yakın arkadaşları hayatından bazı kesitleri anlattılar.

“Sudan Hoca kazandı”

Mehmet Sudan Hoca’nın ömrünü İslam’a adadığını ve binlerce insanın hidayetinee vesile olduğunu dile getiren yakın arkadaşlarından HÜDA PAR genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Sudan Hoca’yı kaybettik. Üzüntümüz büyüktür, yalnız tesellimiz o dur ki, inşallah O’nu tanıyan herkes O’nun bu hizmetlerine, güzel ahlakına, kâmil imanına şahittir ve şahitlik te ediyor. Bu şekilde Rabbimin huzuruna gitti. Sudan Hoca kazandı. Evet, biz onu kaybettik ama inşallah ümidimiz odur ki, Havz-ı Kevser’in başında O’nun bütün sevenleri, O’nunla bir araya gelecekler inşallah.” ifadelerini kullandı.

Sudan Hoca’nn, İslami hizmetleri,  güzel ahlaklı ve kâmil imanı ile Allah’ın huzuruna gittiğini dile getiren Yapıcıoğlu, “Mehmet Sudan Hoca hayatın anlamını ve yaratılışın sırrını yakinen anlamış ve hayatını bu gayeye uygun bir şekilde yaşamış, dolu dolu hizmetlerle  geçirmiş çok değerli abimizdi. Mehmet abimiz hayatını İslam davasına  adamış, binlerce genç yetiştirip binlerce insanın hidayetine vesile olmuş ve çok kıymetli biri idi.” dedi.

“Bugün Diyarbakır büyük bir âlimi ve büyük bir adamı kaybetti”

Mehmet sudan hocayı ailesi ile beraber 1974 yılından beli tanıyan Hacı Nazım Eprem, “1974’ten beridir merhum  Mehmet Sudan abimizi ailece tanıyoruz. Diyarbakır büyük bir âlimi ve büyük bir adamı kaybetti. Mehmet abimiz,1980’lerden sonra camilerde Kur’an dersi vererek,  insanlara maneviyatlarını  öğretmek için çok büyük fedakârlıklar yapmıştır ve bizler de buna şahidiz.” şeklinde konuştu.

“Biz peygamberden ahlak ve Allahın dinini teslim aldık”

Sudan Hoca’nın kuranı gerçekten bildiğini ve bildiği gibi yaşadığını söyleyen Eprem, “Mehmet hocamız bize şunu diyordu, ‘Âlimler Peygamberlerin varisleridir. Biz âlimiz fakat biz Peygamberden mal mülk almadık. Biz Peygamberden ahlak ve Allah’ın dinini teslim  aldık. Bizler bunları gelecek nesillere aktarmak ile görevliyiz ve bunu yerine getirmek ile mesulüz. Bu mesuliyeti her Müslüman idrak etmelidir’ diyordu. Mehmet Hoca’mız Kur’an’ı gerçekten bilen ve bildiği gibi yaşayan ve bu uğurda çalışan güzel bir zat idi. Mehmet Hoca şahsiyetli, dürüst, halim, sadık ve muttaki bir zattı.” dedi.

“Sudan hoca 1990’lı yıllarda camiler de büyük bir hizmet yaptı”

Mehmet Sudan Hoca,  cami  faaliyetlerinden  dolayı çok  meşakkatler  ve  muhaceretler  gördüğünü  dile  getiren Eprem, “Mehmet Hoca’mız 1990’larda diyordu ki. ‘Biz madem Peygamberin varisiyiz, o halde bir gün Peygamberin  huzuruna çıktığımızda,  ‘Benim size bıraktığım mirastan ne getirdiniz?’ diye sorara, biz o zaman cevabımızı verebilmek için, maneviyatı, ve ahlakı bozulmuş,  ifsada doğru giden memleketimize, mutlaka tebliğ etmek için mükellefiz.  Mehmet Hoca, 1990’lı yıllarda camilerde büyük bir hizmet yaptı. Mehmet abimiz, daha sonra cami faaliyetlerinden dolayı çok meşakkatler çekti, muhaceretler yaşadı ve zindanlara düştü.” ifadelerini kullandı.

 (Ali Adıyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir