• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2998.585
  • ...
Bahreyn Cezaevlerinde açlık grevi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Bahreynli siyasi aktivist Kerim el-Mahrus dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkenin en az üç cezaevinde 100`ü aşkın tutuklunun açlık grevi başlattıklarını, greve gidenler derhal kanunsuz yere tutuklananların serbest bırakılmasını, askeri mahkemelerde yargılanma girişimlerine son verilmesini ve işkenceler altında alınan itirafların derhal iptal edilmesini istediklerini söyledi.

Açlık grevine giden tutukluların ciddi sağlık sorunları yaşadıklarını belirten el-Mahrus, bunlardan bazılarının hastaneye kaldırıldıklarını, ama eylemcilerin halen kendi eylemlerini sürdürmekte olduklarını belirtti.

Al-ı halife yönetimini Bahreyn gerçeklerini saptırmakla suçlayan El-Mahrus, Bahreyn yönetiminin, uluslar arası hukuk teşkilatları temsilcilerinin Bahreyn`e girişlerine engel olduğunu ve gerçekleri bu teşkilatlardan gizlediğini söyledi.

Bahreyn halkı 14 Şubat tarihinden beri Al-ı Halife yönetimine karşı kıyam başlatmış ve bu rejimin devrilmesini istemekteler. Hükümet güçlerinin halka saldırması sonucu ise şimdiye kadar halktan onlarcası hayatını kaybetmiştir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir