• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
`Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı` kongresi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya’da 44 oturumluk 24. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongresi Açılışı gerçekleştirildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile Çocuk ve Genç Psikiyatri Derneği’nin birlikte düzenlediği kongrenin açılış törenine;  NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu, Dekanlar, Meram Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, il içinden ve il dışından gelen kongre katılımcıları yer aldı. 

“Çocuklarımızın ruh sağlığını korumak çok zor”

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker açılış konuşmasında bu tür kongrelerin hazırlanmasının ne kadar güç olduğunu bildiğini belirterek, “Bu anlamda biz sadece teşvik edici ve yol açıcı olduk. Küreselleşen dünyada artık köy haline gelmiş ülkelerde bulanmadan akabilmek çok zor. Çocuklarımızın ruh sağlığını korumak çok zor. Bir aile babası olarak çocuğumuzun 24 saatini takip edebilmemiz mümkün değil. Sevgi önemli bir anahtar, sevgiyle çocuklarımızı bu ülke için yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu tür toplantılar bilimselliklerinin yanı sıra topluma hizmetin de bir parçası durumundadır” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Kongre Eş Başkanı Doç. Dr. Sabri Hergüner ise, yaklaşık 2,5 yıl önce böyle bir toplantı yapmayı düşündüklerini söyleyerek, “Zengin bir bilimsel program olacağını düşünüyorum. 4`ü yurtdışından olan toplam 74 bilim insanının katıldığı bir program." dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’da, bugün burada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Bu tür kongrelerin iki tür faydası olduğunu düşünüyorum. İlki bilimsel yönü; buraya gelenlerin bilimsel olarak aydınlanmaları ve ikincisi ise kongrelerin yapıldığı şehirlerin tanınmasıdır. Burası Mevlana şehri, aşk şehri ve aynı zamanda bir Selçuklu başkentidir." şeklinde konuştu. 

09 Nisan 2014 – 12 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak kongre toplamda 44 oturumdan oluşuyor ve 400 katılımcı bu alandaki bilgilerini katılımcılarla paylaşacak. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir