• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
İl Genel Meclisi ilk toplantısını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 2014 Yerel Seçimlerinin ardından bir araya gelen Batman İl Genel Meclis Üyeleri en yaşlı üye başkanlığını seçtikten sonra ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda saat 11.00’da yapılan toplantıya meclis üyelerinin yanısıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Bulut, Meclis Başkanı Salih Aktan ve il genel meclis üyeleri ve il özel idaresi birim müdürleri katıldılar.

 

İstiklal marşının okunmasının ardından açılış ve yoklama yapıldı.Daha sonra 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 11. Maddesi uyarınca Meclis Başkanlık divanı seçimi yapıldı. Meclis başkanlığına mecliste en yaşlı Nurettin Kartal seçilerek meclis başkanlığı katibine ise mecliste en genç Faris Kaya ve Bülent Kırmıztaş seçildi.

 

“Meclis vatandaşı arasında ayrım yapmamalıdır”

Başkanlık seçiminin ardından İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan bir konuşma yaparak, 5 yıllık çalışma süresi içinde İl Özel İdaresi çalışanları ile birlik, beraberlik ve uyum içinde çalıştıklarını belirterek İl Genel Meclisi’ne yardımcı olan herkese teşekkür etti. Aktan, “Bütün İl Genel Meclis Üyeleri hangi partiden olursa olsun Batman halkına hizmet etmek için burada bulunuyorlar. Seçim bittiği gün vatandaşın sağcısı, solcusu yoktur. seçim bittiği gün köylünün dinsizi Müslüman’ı yoktur ve sonuçta onlar bizim vatandaşlarımızdırlar. Bu meclis adil davranmalı ve kendi vatandaşı arasında ayrım yapmamalıdır.” dedi.

 

Alınan karar sonucunda il genel meclisİ başkanlık seçimi ise yarın saat 14.00’da gerçekleşecek. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir