• DOLAR 34.219
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2888.869
  • ...
Mimar Sinan isminin korunması için kampanya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Mimarlar Odası Bursa Şubesi, 9 Nisan Çarşamba günü, Mimar Sinan’ın 426’ıncı ölüm yıl dönümünde ‘Mimar Sinan’ı anma’ başlığında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. 

Mimarlar Odası Bursa Şubesinde sabah basın açıklamasıyla başlayan program, öğleden sonra BAOB Fuaye alanında Mimar Sinan eserleri sergisi ve kokteyli ile devam etti. Program akşam Mimarlar Odası Şube Konferans Salonunda ‘Dünya Durdukça` konulu belgesel gösterimi ile sona erdi. 

Basın açıklamasına Mimarlar Odası Yönetim Kurulunun yanı sıra Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Remzi Çınar, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Yörüklü ve Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mesut Şahin de katıldı. 

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek; mimari açıdan hiçbir niteliği olmayan, alelade projelendirilmiş ve uygulanmış yapılara Mimar Sinan’ın isminin verildiğini belirterek, bunun kabul edilemez olduğunu savundu. Şimşek, “Bilhassa tarihi kent merkeziyle dünya kültür mirası açısından önemli bir yeri olan; Büyük Ustanın bile ‘ilk dönem mimarisini bozarım’ endişesiyle eser vermekten kaçındığı ve dokunmaya kıyamadığı Bursa’mızda; kaçak yapılaşma oranının en yüksek olduğu mahallelerden birinin adının Mimar Sinan Mahallesi olması, Türk mimarlığı adına kabul edilebilir değildir.” dedi.

Mimar Sinan isminin korunması için kampanya

Şimşek, Mimar Sinan isminin korunması amacıyla kampanya başlattıklarını belirterek, “Bursa’daki ve ülke genelindeki Mimar Sinan adı verilen tüm yapıların ve alanların tekrar değerlendirilmek üzere ele alınması ve Koca Sinan’ın adını küçültecek nitelikteki kötü örneklerin adlarının değiştirilmesi için kampanya başlatıyoruz. Bu kampanya kapsamında, TMMOB Mimarlar Odası’nın ülke genelindeki tüm şubeleriyle iletişime geçecek ve bu şubelerin etki alanları içindeki belediyelerle temasa geçerek bu konuda taleplerde bulunmalarını isteyeceğiz. Kampanyanın başarıya ulaşması hususunda Bursa ve Türkiye kamuoyunun desteğini bekliyoruz.” (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir