• DOLAR 34.268
  • EURO 37.657
  • ALTIN 2915.204
  • ...
Hasankeyf köylerinde etüt merkezleri açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Hasankeyf’e bağlı 18 köyde etüt merkezi açmayı hedefleyen Hasankeyf Kaymakamlığı, şuana kadar eski Kaymakamlık yeri dahil olmak üzere 3 köyde çok amaçlı etüt merkezi açacak. 

Etüt merkezlerinin haftanın 7 günü sabah 09.00’dan akşam saat 23.00’e kadar açık kalacağı ifade edilirken  köylerde ve ilçe merkezindeki öğretmenlerin  etüt merkezindeki  öğrencilere yardım edeceği ifade edildi. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, “SODES projesi kapsamında eski Kaymakamlık binasını haftanın 7 günü sabah 08-09 ile akşam 23-24’e kadar açık kalacak olan bir merkez haline getireceğiz. Bu projemiz kabl edildi, sadece ihale aşamasını bekliyoruz. Biz bunu aynı mantıkla köylere de yapmak istiyoruz. Elimizde biraz bir ödeneğimiz vardı ve 3 tane köyde Kara Köyü, Saklı Köyü ve Yaka Köye bina yaptık. Bir iki ay içerisinde Üçyol’a da yapacağız. Bu açacağımız etüt merkezlerini farklı binalarda açacağız. İlçede eski kaymakamlık binasını köylerde de okul binası dışında yerlerde bunu açacağız. Üç köyde fiziksel olarak binayı bitirdik, sadece masa ve sandalyeler kaldı.” dedi. 

Amacının evlerinde ders çalışamayan öğrencilere mekan açmak olduğunu söyleyen Ayca, “Amacımız evlerinde ders çalışamayan öğrencilerimizin gidip rahat bir şekilde ders çalışabileceği bir mekan yapmaktır. Biz çocuklara mekanı açacağız ve sürekli mekanı açık tutacağız. Çocuklar istedikleri zaman gidip orada ders çalışabilecekler. Projemiz onaylandı ve sadece ihale yapılabilinmesi için imzayı bekliyoruz. Amacım, Hasankeyf’ten ayrılana kadar 18 köyümüz var, 4 tanesi su altında kalacak ve geri kalan köylerimize de böylesi mekanlar açmaktır.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir