• DOLAR 32.421
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2400.673
  • ...
`Sisi`nin sonu Hüsnü la mübarek gibi olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Din Bir Sen Güneydoğu Bölge Başkanı Mehmet Şirin Ersan, Mısır`da İhvan üyelerine verilen idam kararını kınayan bir açıklama yaptı. 

Mısır’da 529 kişiye verilen idam cezası kararlarını kınadıklarını ve lanetlediklerini açıklayan Ersan, "Mısır`daki darbeci Sisi cuntasının sonu elbette ki Firavun ve Hüsnü la Mübarek gibi olacak. Duruşmada kararın okunması sırasında herhangi bir sanığın ve avukatının bulunmaması hukuk tanımamışlıktır. Bu hukuksal hiçbir dayanağı olmayan darbeci mahkemenin gücünü bizzat halkın iradesine karşı kullanmasıyla ortaya çıkan kabul edilemez bir durumdur." dedi.               

Mısır halkının oylarıyla Cumhurbaşkanlığına getirilen Mursi’ye ve Mısır halkına yapılan darbe ve verilen 529 idam kararlarının kabul edilemeyeceğini dile getiren Ersan, "Batı ve sözüm ona ülkemizde ve diğer batı ülkelerindeki demokrasi havarileri bir ağaç için kıyametleri koparırken, her tarafı yakıp yıkarken ve bütün bunlar haklı taleplerdir derken, üç yılı aşkındır Suriye’de yüz elli binden fazla Müslüman`ın ölümünü seyretmektedirler ve Mısır`daki darbeye darbe diyememekte, verilen idam cezalarına duyarsız kalmaktadırlar. Tüm Ortadoğu halklarını batının oyunlarına gelmemelerini kendi öz değerlerine sahip çıkmaya ve birbirlerine düşman olmadan birbirlerinin kanını dökmeden barış ve huzur içerisinde kenetlenmelerini diliyoruz." diye konuştu.

(M. Salih Keskin - İLKHA)       

                                                             

                                                                               

Bu haberler de ilginizi çekebilir