• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Dinleme şüphelileri adliyede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA: 17 Aralık operasyonuyla büyüyen Hükümet-Cemaat kavgasında önemli bir yer tutan yasadışı dinlemelerle ilgili düzenlenen ilk operasyonun şüphelileri adliyeye sevk edildi.

Operasyon Salı günü Adana`da düzenlenmiş, aralarında terörden sorumlu eski Adana Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin ile

İstihbarat ve Asayiş Şubesi müdürlükleri yapmış Ertuğrul Yetkin`in de bulunduğu sekiz şüpheli gözaltına alınmıştı.

Polislerin görev yerleri, 17 Aralık operasyonunun ardından değiştirilmişti.

4 istihbaratçı talimatla ifade verecek

Adana Cumhuriyet Savcılığı Ankara Talimat Savcısı Mustafa Saylam’a, Ankara’da dört istihbaratçı polisin ifadesinin alınması için talimat gönderdi.

Talimat gereği Mustafa Saylam, dört istihbaratçıyı ifade çağırdı. Önümüzdeki günlerde istihbaratçıların ifadeleri alınarak Adana Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilecek.

Başbakan operasyon mesajı vermişti

17 Aralık`taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatında binlerce polisin görev yeri değiştirilmişti. Polis içinde, Gülen Cemaati`ne bağlı kişilerin bulunduğu iddiası Başbakan Erdoğan tarafından da üstü kapalı mesajlarla dile getirilmişti. Erdoğan`ın seçim mitinglerinde sık sık kullandığı `İnlerine gireceğiz` sözleri, `paralel yapı` olarak nitelediği Cemaat`e karşı operasyon başlatılacağı mesajı olarak yorumlanmıştı.

Adana TIR aramalarıyla da gündemdeydi

Adana`da güvenlik ve yargı teşkilatı, 19 Ocak`ta Suriye`ye giden Milli İstihbarat Teşkilatı`na (MİT) ait TIR`ların aranması ile de gündeme gelmişti. Savcının talimatı ile jandarma tarafından durdurulan TIR`lar aranmak istenmiş, Ankara`nın devreye girmesiyle aramaya izin verilmemişti.

Başbakan Erdoğan, TIR`ların Türkmenlere yardım taşıdığını belirterek, bu olayın da `paralel yapının` organizasyonu olduğunu vurgulamış, savcıyı ihanetle suçlamıştı. Kapatılan özel yetkili mahkemelerin savcıları ile bazı jandarma subayları başka görevlere ve illere atanmış, arama ile ilgili olarak da `casusluk soruşturması` açılmıştı.

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir