• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
20 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Akülü tekerlekli sandalyenin dağıtımı için Cizre Gençlik Spor Salonu’nda tören düzenlendi. 

Yapılan törene Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Şırnak Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Şırnak İl Jandarma Komutanı Mustafa Sakaoğlu ve Cizre’deki kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. 

Törende konuşan Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Gülizar Ölmez, “Engelli olmak çok zor. Bunu anlamak için engelli olmaya gerek yoktur. Hem Allah korusun ne malum ilerde hepimiz birer engelli adayı değil miyiz? Burada hem engelli arkadaşlarımıza tekerlekli sandalye temin eden Kaymakamımız, bu tekerlekli sandalyeleri evlerinde teker teker vermek istedi. Fakat benim ısrarlarım sonucu törenle verilmesine karar verildi. Yani ben arkadaşlarımız için bir değişiklik olur diye düşündüm. Duyarlı vatandaşlarımız hepinizi aramızda görmekten gerçekten çok mutluyum. Yani bizim arkamızda olmanıza çok sevindik. Hepiniz tekrardan hoş geldiniz.” dedi.           

Vali Hasan İpek, engelli olmanın insanların hayattan alınacak her türlü tat, her türlü imkan ve her türlü faaliyetlerin sona ermesi anlamına gelmediğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Biz devlet olarak, yerel yönetim olarak bu insanlarımızı teşvik etmeliyiz. Bu anlamda yaptığı bu güzel çalışmalarından dolayı Cizre Kaymakamımız Şenol Bey`e teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum." dedi.          

Asıl olanın engelli insanlara yardım etmek olmadığını dile getiren Vali İpek, “Engelleri aşmanın için, engelli olmaya sebep olan faktörleri ortadan kaldırmak  önemlidir. Bu engeller, yakın akraba  evlilikleri, trafik kazaları ve bölgemizde yaşanan terör olaylarıdır.” dedi.           

Vali İpek, engelli vatandaşlarımızın evde bakım masraflarını karşılamak için bir asgari ücret karşılığında yardım yapıldığını belirterek, " Bu imkanları sağlayan  Hükümetimiz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Kaymakam Şenol Koca konuşmasında, “Engelsiz Gençlik Merkezi projesi kapsamında bugün spor malzemeleri ve akülü tekerlekli sandalye dağıtım törenine hepiniz hoş geldiniz. Bir arada bulunduğumuz toplumun göz ardı edilen kesimleri olan engelli kardeşlerimiz için engelleri kaldıralım parolasıyla yola çıktığımız, Engelsiz Gençlik Merkezinin projesi için burada bulunuyoruz. Bu proje bize özellikle engelli gençlerimiz ile daha etkin bir iletişim sağladı. Engelli gençlerimizin kendilerine olan öz güvenlerini arttırdı. Aileleriyle, çevreleriyle daha etkin bir iletişim kurmalarını sağladı.” şeklinde konuştu.           

Program Özel Deniz ve İlk adım Rehabilitasyon merkezleri ile  Cizre Engelsiz Gençlik Merkezi  yönetici ve eğitmenleri tarafından hazırlanan futbol, basketbol, judo, boks ve müzik gösterisi ile devam etti. 

Programın sonunda Engelsiz Hayat Derneği Başkanı Gülizar Ölmez tarafından Vali Hasan İpek`e, engelli gençlere verdiği desteklerinden dolayı plaket verildi.  (Abit Dündar –İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir