• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Acil hizmetlerde Türkiye standartlarında hizmet veriliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Sağlık İl Müdürü İhsan Bodakçi, Batman’daki sağlık sorunlarını ve sağlıktaki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

 

Yaklaşık beş yıldan beri yatırımı gerçekleşmeyen ancak yatırım programında olan Batman Kadın Doğum Hastanesinin önümüzdeki günlerde tamamen devletin elinde olacağını belirten Bodakçi, Kadın Doğum Hastanesinin ilk planlandığı gibi iki yüz yataklı değil 485 yataklı olacağını ve bu şekilde tüm hastalara hizmet verecek seviyede bir hastane olacağını söyledi.

 

Bodakçi; “Batman kadın doğum hastanesinin bölge hastanesi yakınına alınmasındaki asıl gerekçe ise, anne ve bebek ölümlerinin asgariye düşürülmesi, doğum sırasında görülecek, beklenmedik durumlarda, tam teşekküllü hastane imkânlarından yararlanılmasıdır. Yapı, kompleks şeklinde düşünülmüş ve Sağlık Bakanının kesin talimatı ile yapılmıştır.” dedi.

 

“112 acil servisine asılsız çağrılar geliyor”
Acil ambulans hizmetlerinde Türkiye standartlarında hizmet verdiklerini ifade eden Bodakçi, her acil aramaya en fazla 10 dakika içinde ulaştıklarını dile getirerek yol çalışmaları ve duyarsız sürücüler yüzünden bazı aksaklıkların yaşandığını söyledi. 4 bin acil aramalarında ancak 100 tanesinin gerçek çağrı olduğunu vurgulayan Bodakçi, bu konuda vatandaştan anlayış beklediklerini kaydetti.

 

“Sağlıkta geri dönüşüm hizmeti”
Bodakçi, kurum olarak sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi için yapılan hizmetlerde vatandaş memnuniyetinin test edilmesi ve hizmetin kalitesinin yükseltilmesi için geri dönüşün hizmeti ile hizmet memnuniyetinin test edilerek oto kontrol sağlandığını sözlerine ekleyerek kendi hizmetlerinin kalitesini yükseltmeye çalıştıklarını söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir