• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Türkiye`deki Filistinli mahkum ölüm orucunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - 2007 yılında Lefkoşa-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırdığı iddiasıyla yıllardır Türkiye cezaevlerinde yatan Filistinli Mommen Abdülaziz Cuma Talikh`in, başka cezaevine sevk edilmesi için başlattığı ölüm orucu 25`inci gününe girdi. Talikh`in taleplerine duyarsız kalan yetkililer adeta Tlihkh`i ölüme terk etti. 

Filistinli Mommen Abdülaziz Cuma Talikh, 2007 yılında Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağını kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınmış ve ardından tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Mommen Abdülaziz Cuma Talikh hakkında ‘anayasayı silah zoruyla değiştirmek ve Şer’i esaslara dayalı bir yönetim teşkil etmeye teşebbüsten’ dava açılmıştı. İzmir10`uncu Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davada Talikh, 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Yıllarca tek kişilik hücrede alıkonulduğu öğrenilen Talikh, şuanda İzmir 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevinde yatıyor. Edinilen bilgilere göre; Talikh, defalarca başka bir ülkeye iadesini istemiş, ama Adalet Bakanlığı kendisine kulak tıkadı. Hem cezaevi idaresinin hem de Adalet Bakanlığı’nın, tüm taleplerine sessiz kalması neticesinde Filistinli Mommen Abdülaziz Cuma Talikh durumu protesto etmek için ölüm orucuna başladı. 25 gündür ölüm orucuna devam eden Talikh’in vücut fonksiyonlarının durma noktasına geldiği ve hayati durumunun kötüleştiği bildirildi. 

Öte yandan 25 gündür ölüm orucuna devam eden Talikh’in, ne cezaevi müdürü ne de cumhuriyet savcısı tarafından ziyaret edilmediği söyleniyor. Talikh’in adeta ölüme terk edildiği öne sürülüyor. 

Adalet Bakanlığı’nın yaşanan duruma karşı ne kadar sessiz kalacağı ise merak konusu. 

Hatırlanacağı üzere Filistinli Mommen Abdülaziz Cuma Talikh, Doğruhaber Gazetesi yazarı M. Ziya Gümüş’ün bir makalesine konu olmuştu.  

Ziya Gümüş`ün konuyla ilgili makalesi için tıklayın.  (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir