• DOLAR 34.23
  • EURO 37.156
  • ALTIN 2960.08
  • ...
İhvan, `Türkiye Kararlı Bir Tavır Sergiledi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR - Müslüman Kardeşler Cemaati, Türk hükümetinin Siyonist işgal rejimi büyükelçisini ülkeden kovma ve diplomatik temsil düzeyini düşürme kararını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek hükümetin bu tavrının onu seçen halkın iradesini yansıttığını belirtti.

 

Müslüman Kardeşler Cemaati, konuyla ilgili yayımladığı bildiride, Türkiye`nin Mavi Marmara gemisine Gazze Şeridi`ne insani yardım götürürken saldıran, dokuz aktivisti katleden ve işlediği cinayet dolayısıyla Türkiye`den özür dilemeyi reddeden Siyonist işgal rejimine karşı kararlı bir tavır sergilediğini ifade etti.

 

Siyonist işgal rejimi büyükelçisinin ülkeden kovulmasını, diplomatik temsil düzeyinin 2. katiplik seviyesine düşürülmesini, askeri anlaşmaların dondurulmasını ve Gazze`ye uygulanan ablukanın Uluslararası Adalet Divanı`na taşınmasını kararlı bir tavır olarak nitelendiren Müslüman Kardeşler Cemaati, Türk hükümetinin bu tavrının halkına, onuruna ve çıkarlarına saygı duyan bir devletin tavrını ifade ettiğini söyledi.

 

Müslüman Kardeşler Cemaati, Türk hükümetinin halkın özgür iradesiyle seçilen bir hükümet olduğunu ve söz konusu tavrının halkın iradesini yansıttığını belirtti.

 

Yayınladığı bildiride Türkiye`nin tavrından duyduğu memnuniyeti dile getiren Müslüman Kardeşler Cemaati, Siyonist işgal güçlerince askerleri şehit edilen Mısır`ın da aynı kararlı tavrı ortaya koymasını beklediklerini açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir