• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
`Hedefimiz Batman`ı sağlık turizmine kavuşturmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN –Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, 2014 yılında yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında İLKHA’ya bilgi verdi. 

“Alman Hastanesi alınmak üzere”

Alman Hastanesinin kamu hastanesi olmasıyla ilgili bilgi veren Pamukçu, “Şuanda Alman Hastanesini almak üzereyiz. Batman’da alacağımız Alman Hastanesinin binasıyla Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin ek binası olarak bu hastaneyi kullanmayı planlıyoruz. Aynı zamanda dahiliye, genel cerrahi, kardiyoloji, göğüs, ortopedik gibi hekimlerinde bulunacağı semt polikliniğini de orada planlıyoruz. Batman’ın genel olarak ihtiyacı olan hizmetlere baktığımız zaman özellikli hizmetler konusunda bazı ihtiyaçları var. Bu konudaki ihtiyaçların bir kısmını alacağımız yeni bina üzerinden tamamlamayı planlıyoruz. Bu binada özellikle yeni doğan, yoğun bakım inşaatını başlatıp bu servisi açmayı düşünüyoruz. Bu açacağımız servis ile Batman’a çocuk hastanesinin kapasitesinin artmasıyla birlikte yeni yan dalı hekimlerinde geleceğini düşünüyoruz.” dedi. 

“Kamu hastanelerde en iyi başarıyı planlıyoruz”

Batman’ın ihtiyacı olan çocuk yoğun bakım servisini açmayı planladıklarını ifade eden Pamukçu, “Batman’da nükleer tıp alanında kamu sektöründe herhangi bir hizmet verilememekteydi. Bu hizmetin verilmemesinden dolayı bu noktada biraz özel sektöre bağlıydık. Batman’a nükleer tıp hekimi kadorusu atandı. Kamu hastaneler birliğine bağlı yeni nükleer tıp laboratuvarını devreye koyacağız. Ağız ve diş hastanemizde pediyatrik diş kliniğini devreye koyduk. Bugün yarın açılışını yapmak üzereyiz. Ağız ve diş hastanemizde engellilere yönelik engelli polikliniğini de açtık. Burada fiziksel engellilere bir platform inşa ettik. Bir de görme engellilere yönelik ayrı bir poliklinik açtık. Hedeflerimiz arasından Batman’ın ismine layık bölge sağlık turizmi açısından bölge potansiyeli olan bir il. Özellikle özel hastanecilikte de nispeten bunu gerçekleştirmiş bir il. Bu özel hastanelerde başarılan potansiyeli kamu sektöründe de faydalanmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Kürdistan’dan, Kuzey Irak’tan gelen hastalara yeni program”

Bölge Hastanesinin kapasitesini biraz daha genişleterek bu alandaki hizmetleri bütün bölgeye hitap edecek şekilde yapmayı planladıklarını vurgulayan Pamukçu, “Mevzuat sıkıntısını aştıktan sonra da sağlık turizmi açısından Kürdistan’dan, Kuzey Irak’tan gelen hastalara yönelik yeni bir programda yapmayı planlıyoruz. Bu saydığımız projelerin bir kısmı yapılmış, bitme aşamasında, bir kısmı açılma aşamasında, bir kısmı da projelendirme aşamasındadır. Yoğun bakımlarla ilgili projelerimizi de bu sene içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Bölge hastanesinde 22 yataklı yoğun bakım projemiz var. Toplum ruh sağlığı merkezinde yeni bir proje yapmayı planlıyoruz. Bu saydığımız projeleri inşallah gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Gercüş Devlet Hastanesinde de bizim ameliyathane projesini de devreye koymayı hedefliyoruz. Bir de diyaliz merkezi planlıyoruz. Diyaliz merkezi için inşaat işlemi başladı. Batman’ın bölgenin sağlık merkezi olmasına yönelik yeni yatırımlar yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir